Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında ızgara tavuk, Yemeği tavuk etinin her parçasından rahatlıkla yapılabilecek bir yemektir. Ama her nedense herkes baget butları kanatları tercih eder. Tavuk eti maliyetinin her aileye uymasından ötürü misafir yemeklerinde en çok tercih edilen beyaz ettir. Hem görsel güzelliği hem de ucuz maliyetli olması onu en çok tercih ettiren olmuştur. Beyaz etler içerisinde protein değeri yüksek olduğundan doyurucu özelliği de yüksektir. Aynı zamanda tavuk eti pişirimi kolay ve zahmetsiz bir ettir.

Her ne eti olursa olsun marine edilmiş olan et her zaman pişirimi kolay ve yemesi lezzetli ettir. Tavuk etinin marinesi de evdeki baharat ve gereçler rahatlıkla yapıldığından yine tercih edilmesi sebeplerindendir. Gelelim yemeğimize, yemeğimiz ev hanımlarının severek yaptığı aile bireylerinin de severek yediği bir yemektir.

Malzemeleri
  • 5 adet baget but ya da normal but
  • 4 adet patates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ tepsi için,
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber, pul biber, tuz, kekik ve dilerseniz tavuk harcı da ekleyebilirsiniz
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Fırında ızgara tavuğun nasıl yapılır?

Fırında tavuk ızgara da, en önemli ayrıntı yoğurt salça ve baharatlarla yaptığınız karışım ile iyice tavukların üzerine yedirilmesidir. Bu harcı hazırlamak için malzemelerimizi bir kâse içerisine salça yoğurt, karabiber, pul biber, tuz ve tavuk harcını ekleyip karışıp özleşinceye kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılmasıdır. Karışım hazırlandıktan sonra tavuklar karışımın içerisine batırılarak iyice üzerine alması sağlanır. Bu işlem her tavuk parçası için yapılmalıdır. Diğer taraftan patateslerimizi elma dilim şeklinde doğranmalı ve yeşil biberlerimizin başları kesilerek uzun ince iki parçaya ayırmalısınız. Eğer biberlerin boyu çok uzun ise boydan da ikiye bölünüz. Soğanımızı da halkalar halinde koyabilir veya küçük soğanlardan soyup tüm tüm hazırlamalısınız. Fırın tepsimizi önceden sıvı yağ ile iyice bulayalım ve içerisine tavuk bagetlerimizi yerleştiririz. Fırın tepsisinde kalan boşluklara patateslerimizi ve tüm soğanlarımızı yerleştiririz. En son olarak da biberlerimizi yerleştiririz. Bu arada kasemizi içerisinde kalan harcı yemeğimizin sebzeleri üzerine dengeli bir şekilde dökebilirsiniz tavuğun lezzeti onlara da geçer ve daha güzel olur. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza yerleştiririz ve ortalama kırk dakika pişmesini bekleriz artık yemeğimiz hazırdır. İsterseniz yanına nohutlu pirinç pilavı yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri