Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Tavuk

Fırında ızgara tavuk, tavuk etinin her parçasından rahatlıkla yapılabilecek bir yemektir. Ancak, genellikle baget, but ve kanatlar tercih edilir. Tavuk eti, maliyetinin her aileye uygun olmasından ötürü misafir yemeklerinde sıkça tercih edilen bir beyaz ettir. Görsel güzelliği ve düşük maliyeti, onu en çok tercih edilen yemeklerden biri yapar. Beyaz etler arasında protein değeri yüksek olduğundan doyurucu özelliği de yüksektir. Aynı zamanda tavuk eti, pişirimi kolay ve zahmetsiz bir ettir.

Her ne eti olursa olsun, marine edilmiş olan et her zaman pişirimi kolay ve yemesi lezzetli ettir. Tavuk etinin marine edilmesi de evdeki baharat ve malzemelerle rahatlıkla yapılabildiğinden, bu da tercih edilmesinin sebeplerindendir. Gelelim yemeğimize; bu yemek, ev hanımlarının severek yaptığı ve aile bireylerinin de severek yediği bir yemektir.

Malzemeler

  • 5 adet baget but ya da normal but
  • 4 adet patates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsi için)
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber, pul biber, tuz, kekik ve dilerseniz tavuk harcı
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Fırında Izgara Tavuğun Yapılışı

Fırında tavuk ızgara yaparken, en önemli ayrıntı yoğurt, salça ve baharatlarla hazırladığınız karışımı iyice tavukların üzerine yedirmektir. Bu harcı hazırlamak için malzemeleri bir kâse içerisine koyun: salça, yoğurt, karabiber, pul biber, tuz ve tavuk harcı ekleyip, özleşinceye kadar bir kaşık yardımıyla karıştırmalısınız. Karışım hazırlandıktan sonra tavukları bu karışımın içerisine batırarak iyice üzerine almasını sağlayın. Bu işlemi her tavuk parçası için yapmalısınız.

Diğer taraftan, patatesleri elma dilim şeklinde doğrayın ve yeşil biberlerin başlarını keserek uzun ince iki parçaya ayırmalısınız. Eğer biberlerin boyu çok uzun ise boydan da ikiye bölebilirsiniz. Soğanları da halkalar halinde doğrayabilir veya küçük soğanlardan soyup tüm olarak hazırlayabilirsiniz. Fırın tepsisini önceden sıvı yağ ile iyice yağlayın ve içerisine tavuk bagetlerini yerleştirin. Fırın tepsisinde kalan boşluklara patatesleri ve tüm soğanları yerleştirin. En son olarak da biberleri yerleştirin. Bu arada kâsede kalan harcı yemeğin sebzeleri üzerine dengeli bir şekilde dökebilirsiniz; tavuğun lezzeti onlara da geçer ve daha güzel olur.

Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin ve ortalama kırk dakika pişmesini bekleyin. Artık yemeğiniz hazırdır. İsterseniz yanında nohutlu pirinç pilavı yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri