Çöp Şiş Tavuk Çöp şiş tavuk, mangal yapma imkanı bulamadığımız zamanlarda pratik bir alternatif olarak tercih edilebilecek lezzetli bir yemektir. Özellikle misafirler için şık ve zahmetsiz sunumu ile menülerde yerini alır. Çöp şişe mevsim sebzeleri ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. İşte çöp şiş tavuk tarifi: Çöp Şiş Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Çöp Şiş Tavuk İçin Gerekli Sos
Çöp Şiş Tavuk İçin Üzerine
Çöp Şiş Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü iyice yıkayın ve geniş bir kaba alın. Sos için yoğurdu, zeytinyağını, tuzu, pul biberi, karabiberi ve isteğe bağlı olarak salçayı bir kapta iyice karıştırın. Bu sosu yıkanmış tavuk göğsünün üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Karışımı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Bu sürede domates ve yeşil biberi şişe geçecek büyüklükte doğrayın. Dinlenen tavuğu buzdolabından çıkarıp, çöp şişlere sırayla et, domates ve yeşil biberleri takın. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, çöp şişleri yerleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Alternatif olarak, teflon tavada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. |