Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi

Patatesli Tavuk Sote, içinde tavuk, patates, domates ve sivri biber karışımından oluşan lezzetli ve besleyici bir ana yemektir. Tarifimizde soğan kullanılmıştır; ancak isteğe bağlı olarak soğan eklemeyebilirsiniz. Bu yemeği yaz aylarında taze sebzelerle yaptığınızda daha lezzetli olacaktır. Kış aylarında ise dondurulmuş ya da konserve sebzeler kullanabilirsiniz. Bu güzel yemeği pirinç pilavı ve cacıkla servis ederek mükemmel bir öğün oluşturabilirsiniz.

Kaç Kişilik: 4-6, Hazırlama: 20 dakika, Pişirme: 1 saat

Patatesli Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet derisi alınmış tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 adet yeşil sivri biber (isteğe göre acı olabilir)
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 3 çay kaşığı tuz

Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kasaptan veya marketten aldığınız derisi alınmış tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkayınız. Bu işlemi yaptıktan sonra patatesleri kare şeklinde doğrayarak nişastasını almak için bir kap içinde suda bekletiniz. Daha sonra bol su ile yıkayınız.

Orta boy bir soğanı yemeklik doğrayınız. Doğradığınız soğanları genişçe orta boy bir tencereye koyup üzerine iki yemek kaşığı margarin veya tereyağı ekleyiniz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediniz. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini ekleyiniz. Bu işlemden sonra ocağın altını kısınız. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyiniz.

Suyunu tamamen çekmeden, bir tatlı kaşığı yardımı ile iki kaşık domates salçası, isteğe bağlı olarak bir tutam pul biber, bir tutam karabiber ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırınız. Malzemeleri karıştırdıktan sonra kare şeklinde doğranmış patatesleri ve birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyiniz. 15 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişiriniz.

Daha sonra hazırlanan malzemeyi bir fırın kabına boşaltınız ve önceden ısıtılmış olan 200 derece fırına atınız. 30 dakika kadar pişirdikten sonra uzun olarak kesilmiş sivri biberleri diziniz ve tekrar fırına atınız. Biberler kızarana kadar pişiriniz. Ayrıca patates çabuk su çeken bir besin olduğundan dolayı fırına koymadan önce su eklemesi yapabilirsiniz.

Son olarak, fırından çıkarılan yemeği servise hazır hale getirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Yemeğin daha lezzetli olması için taze ve mevsiminde sebzeler kullanmaya özen gösteriniz.
  • Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı bir tat için pul biber ve karabiber miktarını artırabilirsiniz.
  • Yemeği daha sağlıklı hale getirmek için margarin yerine tereyağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Güncel

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri