Patatesli Tavuk Sote TarifiPatatesli Tavuk Sote, içinde tavuk, patates, domates ve sivri biber karışımından oluşan lezzetli ve besleyici bir ana yemektir. Tarifimizde soğan kullanılmıştır; ancak isteğe bağlı olarak soğan eklemeyebilirsiniz. Bu yemeği yaz aylarında taze sebzelerle yaptığınızda daha lezzetli olacaktır. Kış aylarında ise dondurulmuş ya da konserve sebzeler kullanabilirsiniz. Bu güzel yemeği pirinç pilavı ve cacıkla servis ederek mükemmel bir öğün oluşturabilirsiniz. Kaç Kişilik: 4-6, Hazırlama: 20 dakika, Pişirme: 1 saatPatatesli Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?Öncelikle, kasaptan veya marketten aldığınız derisi alınmış tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkayınız. Bu işlemi yaptıktan sonra patatesleri kare şeklinde doğrayarak nişastasını almak için bir kap içinde suda bekletiniz. Daha sonra bol su ile yıkayınız. Orta boy bir soğanı yemeklik doğrayınız. Doğradığınız soğanları genişçe orta boy bir tencereye koyup üzerine iki yemek kaşığı margarin veya tereyağı ekleyiniz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediniz. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini ekleyiniz. Bu işlemden sonra ocağın altını kısınız. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyiniz. Suyunu tamamen çekmeden, bir tatlı kaşığı yardımı ile iki kaşık domates salçası, isteğe bağlı olarak bir tutam pul biber, bir tutam karabiber ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırınız. Malzemeleri karıştırdıktan sonra kare şeklinde doğranmış patatesleri ve birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyiniz. 15 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişiriniz. Daha sonra hazırlanan malzemeyi bir fırın kabına boşaltınız ve önceden ısıtılmış olan 200 derece fırına atınız. 30 dakika kadar pişirdikten sonra uzun olarak kesilmiş sivri biberleri diziniz ve tekrar fırına atınız. Biberler kızarana kadar pişiriniz. Ayrıca patates çabuk su çeken bir besin olduğundan dolayı fırına koymadan önce su eklemesi yapabilirsiniz. Son olarak, fırından çıkarılan yemeği servise hazır hale getirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|
Tavuk sote yaparken patateslerin nişastasını almak için ne kadar süre suda bekletmek gerekiyor? Ayrıca, tavukları kuşbaşı doğramadan önce marinasyon yapmamız gerekiyor mu?
Cevap yazMüþfik Bey,
Patateslerin niþastasýný almak için genellikle 20-30 dakika kadar suda bekletmek yeterli olur. Bu süre, patateslerin daha az yapýþmasýný ve daha kýtýr olmasýný saðlar. Tavuklarý kuþbaþý doðramadan önce marinasyon yapmak, yemeðinize ekstra lezzet katacaktýr. Marinasyon için tavuklarý en az 30 dakika, tercihen birkaç saat boyunca bir marinasyon sosunda bekletmeniz iyi olur. Bu sos; yoðurt, zeytinyaðý, sarýmsak, limon suyu ve baharatlar gibi malzemelerle hazýrlanabilir. Afiyet olsun!