Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma

Krep, farklı malzemelerle hazırlanabilen ve oldukça sevilen bir yiyecektir. Tatlısıyla, tuzlusuyla her türlü malzemeyle uyum sağlar. Kahvaltıda, ara öğünlerde, akşam yemeğinde krep tüketmek oldukça zevklidir. Özellikle tavukla hazırlandığında, enfes bir ana yemek haline gelir. Bunu konuklarınıza ana yemek olarak bile sunabilirsiniz. Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte, krepli tavuk sarma iftar ve sahur sofralarında da yerini alacaktır. Oldukça doyurucu olan bu tarif, besin değeri bakımından da zengindir. Krepin malzemeleri ve tavuk, protein ve karbonhidrat açısından oldukça zengin bir kombinasyon oluşturur. Dilerseniz, krepli tavuk sarma tarifini birlikte hazırlayalım. Herkese kolay gelsin.

Krepli Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler

Krep Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Uygun miktarda un
  • Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
  • Üzerine koymak için kaşar peyniri rendesi

Tavuk Harcı Malzemeleri
  • 500 gram kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Krepli Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarifin tavuklu harcını hazırlayalım. Tavuk göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Bir tavada az yağla pişirmeye başlayalım. Biraz kavrulduğunda içine ince doğranmış soğan ve biberi ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirdiğimiz tavuklu harcı, pişene kadar ocakta tutalım. Arzu ederseniz kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz. Daha sonra harcı ocaktan alarak bekletelim.

Şimdi krepleri hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir kâsede yumurtaları çırpalım. İçine sütü ve biraz sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unu azar azar ekleyelim. Un ölçüsünü vermedik çünkü çoğumuz krep kıvamını bilir. Biraz sulu kıvamda olacak, ancak kendine özgü bir yoğunluğu da bulunacak. İçine biraz da tuz ekleyince krep hamuru hazır olacak.

Artık krep tavasını ocağa alabiliriz. Hafifçe içini yağlayalım ve tavayı ısıtalım. Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim ve tavayı hafifçe sallayarak hamurun yayılmasını sağlayalım. Krepleri önlü arkalı pişirelim. Daha sonra kreplerin arasına hazırladığımız tavuklu harcı koyalım. Krepleri düzgün bir şekilde saralım. Sarma işlemini krepler açılmayacak şekilde yapalım. Bunları yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Her birinin üzerine biraz kaşar peyniri serpelim. Fırınımız 180 derecede ısındığında, kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayana kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak krepli tavuk sarma yemeğini konuklarımıza ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Brahma Tavuk Türleri ve Özellikleri

Brahma Tavuk Türleri ve Özellikleri