Tavuk Nasıl Haşlanır?
25 Temmuz 2024

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır

Haşlanmış tavuk, hem lezzetli hem de besleyici bir gıdadır. Özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Haşlanmış tavuğun içerdiği yüksek miktarda protein ve vitaminler sayesinde kasların güçlendiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ancak, tavuğun haşlanması sırasında belirli bir sıcaklık ve süreye dikkat edilmezse, besin değerlerini kaybedebilir. Tavuğun yağı, kaynayan su içerisinde ortaya çıkar ve bu yağ birçok yemeğe katılarak yemeklerin lezzetini artırır. Anadolu'da asırlardan beri yapılan tavuk suyu ve haşlaması, bedenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağladığı için sevilerek tüketilmektedir. Bugün sizlerle tavuğun nasıl haşlanması gerektiği hakkında bilgi vereceğim.

Tavuk Haşlaması Malzemeleri

  • 1 bütün tavuk
  • 6-7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuk öncelikle su sıçramadan yıkanmalıdır. Ardından, bir bıçak yardımı ile etinin daha çabuk pişmesi amacıyla birkaç kesik açılır. Orta boy bir tencereye konulan tavuğun üzerine yeteri kadar su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık olarak 40 dakika kadar kaynatılır. Bu süre sonunda tavuğun yağı suya çıkacaktır ve tavuk eti iyice pişmiş olacaktır. Tavuğun haşlama suyundan bir kepçe alınarak çorba tasına konulur. İnce ince doğranmış tavuk eti, bu suyun içerisine eklenir. Üzerine yarım çay kaşığı kadar pul biber serpilerek servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Haşlanmış tavuğun suyunu, çorbalarda, pilavlarda veya sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz. Tavuğun haşlama suyuna, pişirme esnasında defne yaprağı, karabiber taneleri veya kereviz sapı ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış tavuğu soğuduktan sonra salatalarda veya sandviçlerde kullanabilirsiniz. Tavuk haşlarken kemiklerin de suya lezzet kattığını unutmamalısınız; bu nedenle tavuğu kemikleriyle birlikte haşlamanız tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri