Tavuk Nasıl Haşlanır Haşlanmış tavuk, hem lezzetli hem de besleyici bir gıdadır. Özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Haşlanmış tavuğun içerdiği yüksek miktarda protein ve vitaminler sayesinde kasların güçlendiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ancak, tavuğun haşlanması sırasında belirli bir sıcaklık ve süreye dikkat edilmezse, besin değerlerini kaybedebilir. Tavuğun yağı, kaynayan su içerisinde ortaya çıkar ve bu yağ birçok yemeğe katılarak yemeklerin lezzetini artırır. Anadolu'da asırlardan beri yapılan tavuk suyu ve haşlaması, bedenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağladığı için sevilerek tüketilmektedir. Bugün sizlerle tavuğun nasıl haşlanması gerektiği hakkında bilgi vereceğim. Tavuk Haşlaması Malzemeleri
Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır? Tavuk öncelikle su sıçramadan yıkanmalıdır. Ardından, bir bıçak yardımı ile etinin daha çabuk pişmesi amacıyla birkaç kesik açılır. Orta boy bir tencereye konulan tavuğun üzerine yeteri kadar su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık olarak 40 dakika kadar kaynatılır. Bu süre sonunda tavuğun yağı suya çıkacaktır ve tavuk eti iyice pişmiş olacaktır. Tavuğun haşlama suyundan bir kepçe alınarak çorba tasına konulur. İnce ince doğranmış tavuk eti, bu suyun içerisine eklenir. Üzerine yarım çay kaşığı kadar pul biber serpilerek servis edilir. Ekstra Bilgiler Haşlanmış tavuğun suyunu, çorbalarda, pilavlarda veya sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz. Tavuğun haşlama suyuna, pişirme esnasında defne yaprağı, karabiber taneleri veya kereviz sapı ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış tavuğu soğuduktan sonra salatalarda veya sandviçlerde kullanabilirsiniz. Tavuk haşlarken kemiklerin de suya lezzet kattığını unutmamalısınız; bu nedenle tavuğu kemikleriyle birlikte haşlamanız tavsiye edilir. Afiyet olsun. |