Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorbası

Çorbalar, yaz kış sofralarımızda eksik olmayan yemeklerin başında gelir. Çorbalar arasında en çok sevilen ve mercimek çorbasından sonra mutfaklarda en çok yapılanlardan biri de tavuk suyu çorbasıdır. Özellikle mide rahatsızlıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları geçiren kişiler için oldukça faydalıdır. İçerisindeki havuç, patates ve özellikle de tavuk sayesinde besin değeri oldukça yüksektir. Tercihe göre terbiyeli veya terbiye yapmadan da pişirilebilir. Her yaş grubu için oldukça faydalı bir çorbadır ve ana yemeklerden önce mutlaka tercih edilir.

Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Tuz

Tavuk Suyu Çorbası Üzeri İçin

  • 7-8 dilim ekmek
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu çorbasının yapımına tavuğun haşlama işlemi ile başlanır. Derin bir tencerede 4 su bardağı su ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine yıkanmış tavuk ilave edilir ve yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzgece alınır. Didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için tavukların soğuması beklenir. Tavuk suyunun içinde istenmeyen tavuk parçalarının ayıklanması için süzgeçten geçirilir ve yeni bir tencereye alınır. Ocağın üstüne alınan tavuk suyu kısık ateşte kaynatılır. Tavuk suyu yerine normal su kullanılarak da yapılabilir. Marketlerde satılan tavuk bulyonlar kaynamış suyun içinde eritilerek de tavuk suyu elde edilebilir. Fakat en sağlıklı olanı tavuğun kendisinden elde edilenidir.

Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine tel şehriye ilave edilir. Tel şehriye yerine arpa şehriye ya da yıldız şehriye de kullanılabilir. Şehriyeler haşlanırken diğer malzemeler hazırlanır. Patates ve havucun kabukları soyulur ve yıkanır. Yıkandıktan sonra her ikisi de rendenin küçük tarafıyla rendelenir. Rendelenen patates ve havuçlar kaynayan şehriyelere ilave edilir. Son olarak soğuyan tavuklar tel tel didiklenir ve çorbaya ilave edilir. Tavuk suyu eğer çorba malzemeleri için az gelirse kaynamış 1 bardak su da ilave edilebilir. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için çorba yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Tercihe göre yumurta sarısı, un ve yoğurttan elde edilen terbiye de hazırlanarak çorbaya ilave edilebilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Tavuk suyu çorbası için kıtır ekmek hazırlanabilir. Bunun için küp şeklinde doğranmış ekmekler pul biber ve nane ile kızdırılmış sıvı yağda kavrulur. Servis tabağına alınan tavuk suyu çorbası üzerine bir tutam kıtır ekmek eklenerek sıcak olarak servis yapılır. Çorbanızı daha lezzetli hale getirmek için taze limon suyu da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın içine bir miktar sarımsak eklemek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yetiştiriciliği

Tavuk Yetiştiriciliği

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tokat Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tokat Tavuğu Türleri ve Özellikleri