Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tavuk eti, hemen her evde en fazla tüketilen protein kaynaklarından biridir. Genellikle ızgara, kızartma ve haşlama gibi pişirme yöntemleriyle hazırlanan tavuk etini, fırında beşamel sosla pişirmeyi mutlaka denemelisiniz. Özellikle tavuk göğsünü bu şekilde daha lezzetli bir biçimde tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde, yanında pilavla birlikte harika bir menü oluşturabilirsiniz. Beşamel sos, tavuğa yakışan ve lezzetini artıran soslardan biridir. Bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz, tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin. Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos Malzemeleri
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Öncelikle, tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tercihen kuşbaşı olabilir. Doğranmış tavuk etlerini hafifçe tuzlayarak, yağsız tavada çevirin. Daha sonra, dikdörtgen bir borcamın içine yayarak yerleştirin. İsterseniz tavuk göğsünü haşlayarak da yapabilirsiniz, ancak bu şekilde daha lezzetli olacaktır. Tavuk etini karabiberle birlikte harmanlayın. Bu arada, beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Tereyağını bir tavada eritin ve içine unu ekleyerek hafifçe kavurun. Ardından, sütü azar azar ilave ederek sürekli karıştırmaya devam edin. Tuzu ekleyin ve beşamel sos kaynayınca ocaktan alın. Eğer beşamel sos çok koyu olursa, içine biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını beşamel sosla karıştırın ve bunu borcamdaki tavuğun üzerine yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Borcamı fırına koyarak tavuğun pişmesini sağlayın. En son fırından almadan önce, üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Fırında peynirler eriyip, kızarıncaya kadar tutun. Daha sonra, fırında beşamel soslu tavuk sıcak olarak sevdiklerinize ikram edilebilir. Afiyet olsun. |