Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik

Ülkemizde ana öğün olarak tüketilen fırında tavuk incik, oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek türüdür. Özellikle misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek, pratik şekilde hazırlanabilir. Kalori bakımından oldukça yüksek olan bu besin, sıcak olarak tüketildiğinde damaklarda farklı bir tat oluşturur. Özellikle yaz aylarında hazırlanan bu yemek, kolay yapılışı ve ekonomik oluşuyla dikkat çeker. Bugün sizlerle birlikte fırında tavuk incik tarifini paylaşacağım.

Fırında Tavuk İncik Malzemeleri

  • 7-8 adet tavuk incik
  • 2 adet domates
  • 2 adet orta boy patates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Sosu için
  • 3 tatlı kaşığı salça
  • Yarım bardak su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Fırında Tavuk İncik Nasıl Yapılır?

Tavuk incikler doğrama tahtası üzerine alınır. Bıçak yardımı ile sosun her tarafa yayılması amacıyla 4-5 yerinden kesilir. Akabinde bir kap içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, pul biber, karabiber ve iki diş rendelenmiş sarımsak ve salça karıştırılır. Ardından hazırlanan sos tavukların üzerine güzelce yayılır ve tavukların terbiyesi sağlanır. Soslanan tavuk yaklaşık olarak 1-2 saat kadar buzdolabının alt kısmında dinlendirilir. Arta kalan salçalı sos karışımı kenarda bekletilir.

Tavuklar buzdolabında dinlenirken, patatesler kızartma şeklinde doğranır ve fırın tepsisine yayılır. Üzerine terbiyesi tamamlanan tavuk incikler dizilir ve en üstüne ince ince doğranan domatesler yerleştirilir. Akabinde kırmızı ve yeşil biberler 3-4 parçaya büyük büyük doğranarak dizilir. Ardından tavuklarımızı sosladığımız salçalı karışımdan kalan sos, yarım su bardağı su ve zeytinyağı ile güzelce sulandırılarak fırın tepsisinde tavuk ve patateslerin üzerine dökülür. 180 derecelik fırın içerisinde yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirilir.

Pişen tavuk incikler fırından çıkartıldıktan sonra bir servis tabağına alınır. Üzerine bir miktar ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Tavuk Yetiştiriciliği

Tavuk Yetiştiriciliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?