Kızarmış tavuk, fırınlanarak elde edilen ve oldukça hafif, aynı zamanda doyurucu bir lezzet olarak bilinir. Ülkemizde büyük bir ilgiyle tüketilen kızarmış tavuk, özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz, baharatların aromasıyla birleşerek ortaya çıkan nefis bir yemektir. Akşam yemeklerinde ana yemek olarak sunulan kızarmış tavuğun hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. Bu makalede, sizlerle birlikte kızarmış tavuğun nasıl yapıldığını paylaşacağız. Kızarmış Tavuk Malzemeleri
Kızarmış Tavuk Sosu için
Kızarmış Tavuk Garnitürü için
Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır? Öncelikle, orta boy bir tencereye altı bardak su koyarak tavuk 20 dakika kadar haşlanır. Tavuk haşlanırken, bu arada tavuğun sosu hazırlanır. Orta boy bir kap içerisine yukarıda belirtilen ölçülerde zeytinyağı, yoğurt, kırmızı toz biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Haşlanan tavuğa hazırlanan sos bir tatlı fırçası yardımıyla her tarafına sürülerek yedirilir. Ardından, daha önce 180 dereceye ısıtılmış fırına sürülür. Bu arada, ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyulur. Sıvı yağının içerisine küp küp doğradığımız patates, soğan ve yeşil biber atılarak kızartılır. Bu pişen garnitür, fırınlanmış tavuğun üzerine yağ ile birlikte dökülür. Fırında bulunan tavuk, garnitürle birlikte 20 dakika kadar pişirilir. Çıtır çıtır pişen tavuk, pişmesi tamamlanınca bir servis tabağına alınır. Üzerine bir tutam karabiber döküldükten sonra ince ince doğranan maydanozlar tavuk ve garnitürün üzerine serpilir. Kızarmış tavuğumuz sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Kızarmış tavuğu daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
|