Tavuk Ciğeri Ülkemizde ciğer denildiğinde genellikle büyükbaş hayvanların ciğerleri akla gelir ve bu ciğerler oldukça fazla tüketilir. Ancak, tavuk ciğeri genellikle pek fazla tercih edilmeyen bir besindir ve tadı bazı insanlar tarafından pek sevilmez. Buna rağmen, tavuk ciğerinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Tavuk ciğeri, tavuğun organları arasında en fazla yarar sağlayan ve sağlıklı olan kısımlardan biridir. Tavuk Ciğerinin Faydaları Nelerdir?
Tavuk Ciğeri Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır? Bir kilo tavuk ciğerini temiz ve bol su ile yıkayın. Ardından isteğe göre ikiye veya üçe bölün. Bir tencereye su doldurun ve tavuk ciğerlerini haşlayın. Çok haşlamayın, aksi takdirde dağılabilir. İsteye göre haşlamadan da yapabilirsiniz, bu sizin tercihinize bağlıdır. Ocaktan alıp süzdükten sonra bir kenara koyun. İki adet soğan ve biberi küp şeklinde doğrayın. Aynı boyutlarda olması pişmesi açısından önemlidir. Tencereye biberleri kavuracak kadar yağ ekleyin. Biraz kavurduktan sonra soğanları ekleyin ve birlikte kavurun. Ardından doğradığınız domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Biraz sotelendikten sonra içerisine tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ekleyin. Çok az salça ilave edebilirsiniz. Tavuk ciğerlerini de ekledikten sonra biraz daha kavurun ve yemeğinizi ocaktan alın. Not: Ciğerlerinizi çok az su ile haşlayıp suyunun çekmesini de sağlayabilirsiniz. Çok baharat veya tuz seviyorsanız isteğinize göre artırabilirsiniz. Aynı şekilde sebze miktarını da azaltıp artırabilirsiniz. Tavuk ciğerini ayıklarken, isterseniz tavuğun kalbini yemeğe eklemeyin çünkü ciğere göre tavuk kalbi çok serttir ve haşlama süresi uzundur. Bu nedenle ciğeri yaparken kalbi ayırmak her zaman yemeği daha lezzetli yapacaktır. |