Tavuk Tantuni Tavuk tantuni, Mersin yöresine ait olan ve herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Tantuni, genellikle kuzu eti veya tavuk eti ile hazırlanan bir yemektir. Tavuk tantuni, beyaz et kullanılarak yapılan ve genellikle soğuk içeceklerle tüketilen bir yiyecektir. Bu lezzeti evinizde kendi zevkinize göre hazırlayarak, içerisine ekleyeceğiniz çeşitli baharatlarla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Tantuni, yerli ve yabancı turistlerin Mersin’e gelip özellikle tatmak istedikleri bir yemek türüdür. Tavuk tantuni, hem ekonomik hem de sağlık açısından tercih edilen bir yemektir. Tavuk Tantuni İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp bir tencerede haşlayın. Haşlanan tavukları sudan alarak kemiklerini ayıklayıp ince ince kıyın. Geniş ve büyük bir tavaya kıyılmış tavuk etlerini koyun. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip güzelce kavurun. Kavrulan tavuk etlerinin üzerine doğranmış yeşil biberleri ve soğanları ekleyip karıştırın. Bu arada marul, soğan ve domatesi doğrayarak salata hazırlayın. Pul biber, kimyon, tuz ve sarımsakları da ekleyip hepsini birlikte kavurun. Kavrulmuş tavuk tantuniyi isteğe göre yağlayıp, lavaş ekmeğin içerisine koyarak salata ile birlikte dürüm yapın. Dürümü sıcak olarak servis edin. Servis tabağına limon ekleyerek, isteğe göre acı biberle daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Tavuk tantuni sürekli kısık ateşte kalmalı ve ara sıra yağ eklenerek karıştırılmalıdır ki kurumasın. Afiyet olsun. |