Patatesli Tavuk Yemeği Patatesli tavuk yemeği, mideye oturmayan ve yemek sonrasında hazımsızlık yaratmayan bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Patates ve tavuğun ayrı ayrı müthiş tatları, bir araya geldiğinde lezzeti katlanarak daha da müthiş bir hale gelir. Bu yemek, vücudun ihtiyacı olan et ve sebzeyi aynı anda karşılamanızı sağlar. Ayrıca, içine kurutulmuş domates ve biber salçası eklendiğinde vitamin değeri ve lezzeti iki katına çıkar. Genelde herkesin bayılarak yediği patates ve tavuğu bir araya getirerek, özellikle kalabalık ortamlarda tercih edebilirsiniz. Oldukça pratik ve kolay bir çözümdür; aynı anda iki vitamin deposunu bir tencere içinde pişirebilirsiniz. Ancak aynı anda pişen patates ve tavuğun püf noktalarını bilmek gerekir. Bu yemeğin bilinmesi gereken en önemli püf noktası, iri şekilde doğranmış patateslerin büyük bir tencerenin dibine, tavuk etlerinin ise patateslerin üstüne yerleştirilmesidir. Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır? Patatesli tavuk yemeği için öncelikle tavukların içinde bulunan pıhtılaşmış kanları iyice temizleyin. Temizlediğiniz tavukları iyice yıkayın ve istediğiniz miktarda kullanacağınız patateslerin kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri, tavukların altında erimeyecek kadar iri şekilde doğrayın. Bu enfes yemek için bir sonraki aşama sarımsak ve soğanı yan şekilde doğramak ve patateslerin içine eklemektir. Soğan sevmeyen kişiler koymayabilir. Daha sonra yemeği yapacağınız tencerenin içine ilk olarak kurutulmuş domatesler, yeşil biberler ile iri doğranmış patatesler koyularak, üstüne kuru nane, tuz, kekik, pul biber ve eritilen salçanın üçte ikisi ve son olarak da yağı ekleyin. Tencereye patatesler ile aynı hizada olacak şekilde su koyun, daha sonra patateslerin üstüne tavukları dizin. Dizdiğiniz tavukların üzerine de su ile eritilen salçanın üçte birini koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği pişirmeye bırakın. Su kaynamaya başladığında tencerenin altını kısın. Eğer cam kapaklı bir tencere içinde yemeği yapıyorsanız, pişen yemeği daha iyi gözlemleyebilirsiniz. Pişen yemeğin kapağını durmadan açmayın ki buhar çıkmasın ve tavuklar iyice pişebilsin. Tavuk etlerinin piştiğinden iyice emin olduktan sonra bir kürdan kullanarak tavuğun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Tavuklar suyunu çekerek iyice piştikten sonra yemeği en az on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Enfes patatesli tavuk yemeğiniz hazır. Servis sırasında tabağın üstüne yemeğin oldukça faydalı suyundan gezdirirseniz, yemeğin lezzeti ve görüntüsü oldukça güzel olacaktır. Afiyet Olsun. |