Bezelyeli Tavuk Bezelye, artık yaz kış bulabildiğimiz sebzelerden biridir. Tavuk etini farklı bir şekilde tüketmek isterseniz, bu tarifi denemenizi öneririz. Yemeğinizi yaparken tavuğun göğüs etini ya da but etini kullanabilirsiniz. Kışın yaparsanız, bezelyeyi dondurulmuş veya konserve olarak alabilirsiniz. Ancak en güzel lezzeti yazın taze bezelye ile alabilirsiniz. Hatta yemeğinizin içine taze bezelyenin kabuklarından bir miktar da ayıklayarak koyabilirsiniz. Bu kolay yemeği hep birlikte yapmaya başlayalım. İnanın hiç zorlanmadan akşama yetiştireceksiniz. Bu arada pilavı da kabartmayı unutmayın. Bezelyeli tavuk en güzel pilavla ikram edilebilir. Hepinize kolay gelsin. Bezelyeli Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır? Önce bezelyeleri güzelce ayıklayın. Bol suyla yıkayın ve kevgirde bekletin. Bu arada kuru soğan ve yeşil biberi ince yemeklik doğrayın. Havucu da halka şeklinde doğrayarak ekleyin. Bu malzemeleri sızma zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Tavuk incikler büyükse, bunları iri kuşbaşı şeklinde doğrayarak küçültün. Tenceredeki kavrulan malzemelerin içine tavukları da ilave edin. Hemen tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Bu şekilde tavuk eti daha lezzetli olur. Kavurma işlemi bitince, içine domates salçasını ekleyin. Salçayla birlikte malzemeleri iyice karıştırın. Ardından kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin. Yemeğin iç malzemesi bu şekilde 5 dakika kadar orta ateşte pişsin. Daha sonra ayıklanmış bezelyeleri ekleyin. Yemeğin içine kaynar su ilave edin. Bezelyeleri bir parmak kadar geçecek şekilde su ekleyin. Tenceredeki bezelyeli tavuk, kısık ateşte bu şekilde pişmeye devam etsin. Yaklaşık 25-30 dakikada yemeğiniz pişmiş olur. Ocağı kapattıktan sonra, üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Bezelyeli tavuk yemeğini yanında pilavla birlikte sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |