Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk

Bezelye, artık yaz kış bulabildiğimiz sebzelerden biridir. Tavuk etini farklı bir şekilde tüketmek isterseniz, bu tarifi denemenizi öneririz. Yemeğinizi yaparken tavuğun göğüs etini ya da but etini kullanabilirsiniz. Kışın yaparsanız, bezelyeyi dondurulmuş veya konserve olarak alabilirsiniz. Ancak en güzel lezzeti yazın taze bezelye ile alabilirsiniz. Hatta yemeğinizin içine taze bezelyenin kabuklarından bir miktar da ayıklayarak koyabilirsiniz. Bu kolay yemeği hep birlikte yapmaya başlayalım. İnanın hiç zorlanmadan akşama yetiştireceksiniz. Bu arada pilavı da kabartmayı unutmayın. Bezelyeli tavuk en güzel pilavla ikram edilebilir. Hepinize kolay gelsin.

Bezelyeli Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg taze bezelye
  • 500 gram tavuk kemiksiz incik
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil biber

Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Önce bezelyeleri güzelce ayıklayın. Bol suyla yıkayın ve kevgirde bekletin. Bu arada kuru soğan ve yeşil biberi ince yemeklik doğrayın. Havucu da halka şeklinde doğrayarak ekleyin. Bu malzemeleri sızma zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Tavuk incikler büyükse, bunları iri kuşbaşı şeklinde doğrayarak küçültün. Tenceredeki kavrulan malzemelerin içine tavukları da ilave edin. Hemen tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Bu şekilde tavuk eti daha lezzetli olur. Kavurma işlemi bitince, içine domates salçasını ekleyin. Salçayla birlikte malzemeleri iyice karıştırın. Ardından kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin. Yemeğin iç malzemesi bu şekilde 5 dakika kadar orta ateşte pişsin.

Daha sonra ayıklanmış bezelyeleri ekleyin. Yemeğin içine kaynar su ilave edin. Bezelyeleri bir parmak kadar geçecek şekilde su ekleyin. Tenceredeki bezelyeli tavuk, kısık ateşte bu şekilde pişmeye devam etsin. Yaklaşık 25-30 dakikada yemeğiniz pişmiş olur. Ocağı kapattıktan sonra, üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Bezelyeli tavuk yemeğini yanında pilavla birlikte sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Tavuk Irkları Nelerdir?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kalori?

Tavuk Göğsü Kalori?