Tavuk kavurma, sağlıklı ve hafif olması nedeniyle tercih edilen lezzetli bir yemektir. Bu tarifle, beyaz etin enfes lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Şimdi, tavuk kavurma nasıl yapılır, adım adım tarif etmeye çalışacağım. Tavuk Kavurma Malzemeleri
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak, iki adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayın. Tava içerisinde kızdırdığınız yağın içerisine atın ve kavurmaya başlayın. Sarımsakları küçük doğrayın ve bunları da ilave edin. Soğan ve sarımsaklar kavrulduktan sonra kuşbaşı tavukları ilave ederek karıştırın. Bu sırada yeşil biberleri ve kırmızı biberleri istediğiniz şekilde doğrayın ve kavrulan tavukların üzerine ekleyerek karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bunları da ilave edin. Karıştırmaya devam edin. En son olarak, bir tutam tuz, toz tavuk bulyon ve kekik ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazır. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tavuk kavurma tarifini daha da zenginleştirmek için birkaç öneri:
|