Tavuk Döner Tavuk döner, tavuğun en lezzetli ve yalın hali olarak ülkemizde severek tüketilen bir besindir. Türkiye'nin doğusundan batısına kadar uzanan bu lezzet, hem yapımı kolay hem de ekonomik olması nedeniyle geniş bir kitle tarafından sevilerek tüketilmektedir. Tavuk Dönerin Özellikleri Tavuk döner, içinde bulunan sebzeler ve tavuğun lezzeti ile birleşerek hafif ve doyurucu bir özelliğe sahiptir. Evlerde rahatlıkla yapılabilen bu pratik menü, çarşı ve pazarlarda satışı sunulan, hazırlanışı kolay bir besindir. Birçok orta halli ailenin sofrasını beyaz et asırlardan beri doldurmaktadır ve halen de tavuk döner ülkemizde vazgeçilmeyen besinler arasında yer almaktadır. Tavuk Döner Malzemeleri
Sos Malzemesi
Tavuk Döner Nasıl Yapılır? Orta boy bir kap içerisine sıvı yağ, yoğurt, tuz ve salça güzelce karıştırılır. Üzerine ince ince yatay şekilde doğranan tavuklar eklenerek karışım içerisine iyice yedirilir. Akabinde tavuğun her tarafı soslanınca buzdolabı poşeti içerisine konularak dinlenmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 3 saat kadar sosun içerisinde dinlenen tavuklar çıkarılarak büyük şişlere yan yana dizilir. Ardından tavuk dönerin pişmesini sağlayan ateşin üzerine koyulur. Kısık ateşte yavaş yavaş pişen tavuk döner, bıçak yardımı ile ince ince kesilir. Ateş her pişirdikçe bıçak yardımı ile kesim yapılmaya devam edilir. Tüm dönerimiz pişirildikten sonra lavaş ekmek üzerine koyulan tavuk dönerin üzerine ince ince kıyılmış domates ve salata eklenerek üzerine kornişon turşu eklenir. Böylelikle iç hazırlığı tamamlanan tavuk ve garnitür, lavaş ekmeğe sarılarak tüketilir. Afiyet olsun. |