Tavuk Fajita Ülkemizde Akdeniz ve Ege mutfağı ile yeni yeni tanışan Tavuk Fajita, Meksika ve Texas'a özgü bir yemek türüdür. Bu yemek, farklı coğrafyalarda kendini kanıtlayarak dünyanın birçok ülkesinde yapılan lezzetli bir yemek olarak bilinir. Tavuk, çeşitli sos ve baharatlar ile harmanlanarak ortaya çıkan farklı bir tattır. Bugün sizlerle bu farklı lezzet olan Tavuk Fajita'nın yapılışını paylaşacağım. Tavuk Fajita Malzemeleri
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır? Orta boy bir kap içerisine yağ, süt, rendelenmiş sarımsak ve soda eklenerek, küp-küp doğranan tavuk sotelenmek amacıyla yaklaşık yarım saat kadar bekletilir. Bu arada bir tavanın içine çok az miktarda zeytinyağı konur ve biberler şerit şeklinde doğranarak kızaran yağın üzerine atılır. Biberler kızarınca çıkarılarak kenara alınır. Aynı tavanın yağı ile doğranan soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar yumuşayınca, terbiyesi tamamlanan tavuk içine eklenerek karıştırılır. Tavuk bir miktar pişince, düz bir şekilde doğranan mantarlar eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte mantar ve tavuk pişince, üzerine tuz, karabiber ve kekik eklenir. Daha önce hazırladığımız pişmiş biberler eklenerek 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Bu arada küçük bir tencere içerisine zeytinyağı konur. Kısık ateşte kızaran zeytinyağının üzerine iki diş sarımsak eklenerek karıştırılır. Akabinde soya sosu, soda ve süt eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Bir servis tabağına alınan Tavuk Fajita'nın üzerine bir kaşık yardımı ile sıcak sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. |