Tavuk Baget

Tavuk Baget

Tavuk Baget, baget tavuk butunun orta eklem yerinden kesildikten sonra elde edilen alt parçasıdır. Tavuk baget çeşitli şekillerde pişirilebilir. Fırında, kızarması, ızgarası yada tencerede sulu yemek olarak da tercih edilebilir. İçerisinde bulunan sebzeler sayesinde besin değeri oldukça yüksek lezzetli bir yemektir. Yapımı oldukça kolaydır. Çok fazla el oyalamaz. Yanına pilav, makarna yada mevsim yeşilliklerinden yapılmış bir salata yapılabilir.

Tavuk Baget İçin Malzemeler,
  • 10 adet but baget
  • 300 gram mantar
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 3 adet kabak
Sosu İçin,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Sıvı yağ
Üzeri İçin,
  • Bir tutam maydanoz
Yapılışı,

Tavuk baget yapımı için öncelikli olarak eğer bagetlerin üzerinde tüyler varsa onlar yakılmalıdır. Eğer tüyler bulunmuyorsa bagetler için başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Deriler mutlaka bagetlerin üzerinde kalmalıdır. Bagetler duru su ile iyice yıkanır ve bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan geri kalan malzemelerin hazırlıkları yapılır. İlk olarak mantarların üzerindeki ince zar soyulur ve mantarlar dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Diğer malzemeler de hazırlanırken beyazlaması için mantarlar limonlu suda bekletilir. Patateslerin, kabakların ve havuçların kabukları soyulur. Sebzeler yıkandıktan sonra her biri 6-7 santim uzunluğunda küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Sarımsaklar ince ince kıyılır.

Sos için gerekili olan tüm malzemeler ve baharatlar genişçe bir kaba alınır ve tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Sosun üzerine 1 çay bardağı su da ilave edilir. Tavuklarla birlikte diğer tüm malzemeler kabın içine alınarak sosa iyice bulanır. Vakti olanlar tüm malzemeleri soslanmış şekilde yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletebilir. Bu sayede tüm sosun malzemelerle özleşmesi daha kolay olacaktır. Vakti olmayanlar ise soslanmış sebzeleri bekletmeden yağlanmış fırın kabının tabanına dizebilir. Bagetler de sebzelerin üzerine dizilir. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatılır. Tavuk baget önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirilir. Bu sürenin sonunda folyo çıkarılarak üzerinin kızarması için 15-20 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan tavuk bagetler oda sıcaklığında biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile süslenerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 30.09.2018 07:39:01
Tavuk Baget ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tavuk Baget Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Baget"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerilerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze kor...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920 li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek, Rüya tabircileri tarafından hem iyi hem de sıkıntılı olarak tabir edilen rüyada pişmiş tavuk görmek pek iyiye işaret değildir. Rüyasında bunu gören kimse sıkıntılı bir işe gireceğine işarettir. Rüya sahibi iş ve aile hayat...
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada beyaz tavuk görmek, hayırlı olarak yorumlanır ve oluşacak olan hayırlı olaylara işarettir. Bu rüya sahibinin önemli bir hayır işleyeceğine ve bu işlediği hayır yardımıyla eline yoğun miktarda ücret geçeceğine deyim edilir. Bu rüya sahibinin d...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya’dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bu...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak, ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik ...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu yada İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahraları...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori
Sultan Tavuğu
Rüyada Tavuk Yemek
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Popüler İçerik
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu ...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli ...
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2019