Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk baget, tavuk budunun orta eklem yerinden kesildikten sonra elde edilen alt parçasıdır. Tavuk baget çeşitli şekillerde pişirilebilir. Fırında, kızartma, ızgara veya tencerede sulu yemek olarak da tercih edilebilir. İçerisinde bulunan sebzeler sayesinde besin değeri oldukça yüksek ve lezzetli bir yemektir. Yapımı oldukça kolaydır ve çok fazla zaman almaz. Yanına pilav, makarna veya mevsim yeşilliklerinden yapılmış bir salata eşlik edebilir.

Tavuk Baget İçin Malzemeler

  • 10 adet baget
  • 300 gram mantar
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 3 adet kabak
Sosu İçin

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Sıvı yağ
Tavuk Baget Üzeri İçin

  • Bir tutam maydanoz
Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Tavuk baget yapımı için öncelikli olarak eğer bagetlerin üzerinde tüyler varsa, bunlar yakılmalıdır. Eğer tüyler bulunmuyorsa bagetler için başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Deriler mutlaka bagetlerin üzerinde kalmalıdır. Bagetler duru su ile iyice yıkanır ve bir kenarda bekletilir.

Diğer yandan geri kalan malzemelerin hazırlıkları yapılır. İlk olarak mantarların üzerindeki ince zar soyulur ve mantarlar dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarlar beyazlaması için limonlu suda bekletilir. Patateslerin, kabakların ve havuçların kabukları soyulur. Sebzeler yıkandıktan sonra her biri 6-7 santim uzunluğunda küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Sarımsaklar ince ince kıyılır.

Sos için gerekli olan tüm malzemeler ve baharatlar genişçe bir kaba alınır ve tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Sosun üzerine 1 çay bardağı su da ilave edilir. Tavuklarla birlikte diğer tüm malzemeler kabın içine alınıp sosa iyice bulanır. Vakti olanlar tüm malzemeleri soslanmış şekilde yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletebilir. Bu sayede tüm sosun malzemelerle özleşmesi daha kolay olacaktır. Vakti olmayanlar ise soslanmış sebzeleri bekletmeden yağlanmış fırın kabının tabanına dizebilir. Bagetler de sebzelerin üzerine dizilir. Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile iyice kapatılır.

Tavuk baget, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirilir. Bu sürenin sonunda folyo çıkarılarak üzerinin kızarması için 15-20 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan tavuk bagetler oda sıcaklığında biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile süslenerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri