Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Pirzola

Fırında tavuk pirzola, rahatlıkla misafirlerinize ikram edebileceğiniz, son dakikada hazırlanabilen ve görünümleriyle göz dolduran fırın yemeklerinden biridir. Evde tavuk etiniz mevcutsa, yani işinizi son dakikaya bırakmadıysanız, bu yemeğin bazı püf noktalarına dikkat ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Tavuk etini mutlaka bir süre sosunda bekletiniz; bu işlem hem etinizi yumuşatacak hem de çok daha güzel bir tat almanızı sağlayacaktır.

Çocukluk Hatıraları ve Tavuk Pirzola

Fırında tavuk pirzola, çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir yemektir. Bizim çocukluğumuzda annem bu yemeği çok güzel yapardı. Taktir edersiniz ki o zamanın tavuk etlerinin lezzeti şimdi yok, annemin o zaman sosda beklettiğini de sanmıyorum ama yemeğin enfes bir tadı olurdu. Şimdi bizim yapacağımız fırında tavuk pirzolanın tarifine geçelim, umarım hepiniz beğenirsiniz.

Fırında Tavuk Pirzola Malzemeleri

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil biber (Tercihe göre kırmızı biber de kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz (damak zevkinize göre ilave edilir)

Fırında Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Patatesleri genelde parmak şeklinde doğrayabilirsiniz, ama isterseniz küp şeklinde veya halka şeklinde de doğrayabilirsiniz. Soğanları halka şeklinde ince ince kıyın veya yarım ay şeklinde doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra, büyük bir kaba salçaları koyun, zeytinyağını da ekleyin, ardından tuz ve baharatları ilave ederek hep beraber karıştırın ve sos haline getirin. Bu işlemden sonra pirzolalık tavukları geniş bir kaba koyun ve yaptığınız sosun yarısını içine dökün. Halka şeklinde doğradığınız soğanları da ekleyerek tavuklarla iyice karıştırın. Tavukları karıştırdıktan sonra geniş bir tepsiye güzelce yayın. Ardından doğradığınız patatesleri de sosun kalanıyla karıştırarak tavukların üzerine yayarak boşaltın.

Tepsinizin üzerine lezzeti arttırmak ve görüntüyü güzelleştirmek için bazı dokunuşlar yapabilirsiniz. Bunun için, tüm malzemeleri koyduktan sonra tepsideki aralıklara kestiğiniz domates, yeşil biber ve sarımsakları dizin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirin. Arzu edilirse pilavla birlikte servis edilebilir. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

Fırında tavuk pirzola yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç ekstra püf noktası daha vardır:
  • Tavukları sosda bekletmek için en az 30 dakika, mümkünse 2 saat bekletin. Bu işlem tavuğun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.
  • Fırında pişirme sırasında tepsiyi ara sıra kontrol ederek, tavukların ve patateslerin eşit şekilde piştiğinden emin olun.
  • Yemeği daha renkli hale getirmek için farklı renklerde biberler ve cherry domatesler kullanabilirsiniz.
  • Servis yaparken yanına taze yeşillikler ve limon dilimleri ekleyerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
Bu ipuçları sayesinde fırında tavuk pirzolanız daha lezzetli ve göz alıcı olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kalori?

Tavuk Göğsü Kalori?

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri