Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma

Tavuk sarma, maharetli ev hanımlarının elinde hayat bulan oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Özellikle özel misafirlerinizi ağırlarken akşam yemeklerinde ana yemek olarak sunabileceğiniz bu lezzetin yapımı emek gerektirmektedir. Tavuk sarma, içinde bulunan garnitür ve baharatların lezzetiyle ayrı bir şekilde hayat bulur ve kalori bakımından oldukça yüksektir. Ekonomik olarak yapılabilen bu lezzet, oldukça doyurucu özelliğe sahiptir. Bugün sizlerle tavuk sarma tarifini paylaşacağım.

Tavuk Sarma Malzemeleri

  • 3-4 adet kemiksiz ince dilimlenmiş tavuk göğsü,
  • Sosu İçin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 adet orta boy kuru soğan rendesi,
  • 2 diş sarımsak rendesi,
  • 2 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • İç Malzemeleri İçin
  • 1 adet küçük boy patlıcan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 tane kırmızı biber,
  • 1 tane yeşil biber,
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,

Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tavuk sarmanın sosunun hazırlanması amacıyla orta boy bir kap içerisine soğan ve sarımsak rendesi eklenir. Akabinde pul biber, kekik, soya sosu ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ eklenerek güzelce karıştırılır. Baharatların tam anlamıyla birbiriyle bütünleşmesi amacıyla bu karışım biraz bekletilir.

Ardından, tavuk göğsü ince ince yatay pozisyonda (asma yaprağı gibi) doğranır. Doğranan tavuk göğsü hazırlanan sosa iyice yedirildikten sonra 2-3 saat kadar buzdolabının alt kısmında marine edilmek üzere bekletilir.

Bu arada, orta boy bir tava üzerine bir miktar sıvı yağ koyulur. Üzerine önceden hazırladığımız küçük küp şeklinde doğranan patlıcan ve havuçlar eklenerek kızartılır. Patlıcan ve havuçlar kızarınca bir kenara alınır.

Akabinde, yan yan 2-3 cm büyüklüğünde kesilen yeşil ve kırmızı biberlerimiz doğranarak kızartılır. Dolap içerisinde dinlenen tavuk soteler çıkarılır ve içerisine hazırlanan iç malzeme koyulur. Bütün tavuk göğüsleri bu iç malzemeyle sarıldıktan sonra dağılmaması amacıyla bir kürdan yardımı ile tutturulur.

Tavuk sarmalar sarıldıktan sonra bir fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar dibi yağlanmış tepsi üzerinde pişirilir. Akabinde, tavukların pişmesine birkaç dakika kala daha önce hazırladığımız rendelenmiş kaşar tavukların üzerine yayılır ve tekrar fırına verilir. Ardından, birkaç dakika kadar daha fırına sürülerek kaşarların erimesi sağlanır. Akabinde, kaşarlar tavuk sarmanın üzerinde tam olarak eriyince fırından alınan tavuk sarmalar servis tabaklarına konularak sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fizan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Fizan Tavuğu Türleri ve Özellikleri