Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola

Bugün ne pişirsem telaşında olan bayanlar için, menümüzde tavuk pirzola yer alabilir. Sizlerle paylaşacağım tavuk pirzola tarifini oldukça sık yapıyorum. Bana göre tavuk yemekleri arasında en lezzetlisi. Hem de acil yemek yapmanız gerektiğinde oldukça kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve zahmetsiz bir tarif olmasına karşın tadı çok lezzetli olan tavuk pirzola, tavuk terbiyelendiğinde ise tadına doyum olmuyor ve tavuk eti çok daha yumuşak oluyor.

Tavuk pirzolayı dilerseniz fırında çeşitli sebzelerle renklendirerek ya da tercihe göre tavada veya ızgarada da yapabilirsiniz. Ben sizlerle tavuk pirzolanın fırında yapılışını paylaşacağım. Tavuk pirzolanın bana göre en lezzetli hali. Tavuk pirzolaları pişirmeden önce etlerin aralarına ufak delikler açarsanız etin her yerinin çok daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. Açtığınız parçalara dilimlenmiş sarımsak parçaları da yerleştirirseniz tavuk pirzolanın lezzeti daha da katlanır. Umarım zor beğenen kişiler için hazırladığım bu tarifi beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Güzel günlerde ve huzurlu sofralarda yemeniz dileğiyle.

Tavuk Pirzola Malzemeleri

  • 1 kilogram tavuk pirzola
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 1 çorba kasesi çeri domates
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kasesi kadar ufak kültür mantarı

Terbiyesi İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk pirzolaları güzelce yıkadıktan sonra aralarına bıçak yardımıyla ufak kesikler atın ve geniş bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine terbiye için gerekli olan malzemeleri ilave ederek iyice harmanlayın ve buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyin, soğanların ve sarımsakların da kabuklarını soyarak hazır edin. Daha sonra yeşil ve kırmızı biberleri halka şeklinde bir parmak kalınlığında dilimleyin.

Buzdolabında beklettiğiniz tavuk pirzolaları çıkarın ve fırın tepsisinin üzerine yan yana dizin. Dilimlediğiniz sarımsakları pirzolalara attığınız ufak kesiklerin içine yerleştirin. Ardından dilimlediğiniz patatesleri, biberleri, arpacık soğanları, çeri domatesleri ve güzelce yıkadığınız mantarları tepsiye güzel bir şekilde yerleştirin. Sebzelerin üzerine biraz tuz serpin ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Tavuk pirzolanız piştikten sonra sıcakken yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Çerkez Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri