Tavuk Pirzola Bugün ne pişirsem telaşında olan bayanlar için, menümüzde tavuk pirzola yer alabilir. Sizlerle paylaşacağım tavuk pirzola tarifini oldukça sık yapıyorum. Bana göre tavuk yemekleri arasında en lezzetlisi. Hem de acil yemek yapmanız gerektiğinde oldukça kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve zahmetsiz bir tarif olmasına karşın tadı çok lezzetli olan tavuk pirzola, tavuk terbiyelendiğinde ise tadına doyum olmuyor ve tavuk eti çok daha yumuşak oluyor. Tavuk pirzolayı dilerseniz fırında çeşitli sebzelerle renklendirerek ya da tercihe göre tavada veya ızgarada da yapabilirsiniz. Ben sizlerle tavuk pirzolanın fırında yapılışını paylaşacağım. Tavuk pirzolanın bana göre en lezzetli hali. Tavuk pirzolaları pişirmeden önce etlerin aralarına ufak delikler açarsanız etin her yerinin çok daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. Açtığınız parçalara dilimlenmiş sarımsak parçaları da yerleştirirseniz tavuk pirzolanın lezzeti daha da katlanır. Umarım zor beğenen kişiler için hazırladığım bu tarifi beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Güzel günlerde ve huzurlu sofralarda yemeniz dileğiyle. Tavuk Pirzola Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk pirzolaları güzelce yıkadıktan sonra aralarına bıçak yardımıyla ufak kesikler atın ve geniş bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine terbiye için gerekli olan malzemeleri ilave ederek iyice harmanlayın ve buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyin, soğanların ve sarımsakların da kabuklarını soyarak hazır edin. Daha sonra yeşil ve kırmızı biberleri halka şeklinde bir parmak kalınlığında dilimleyin. Buzdolabında beklettiğiniz tavuk pirzolaları çıkarın ve fırın tepsisinin üzerine yan yana dizin. Dilimlediğiniz sarımsakları pirzolalara attığınız ufak kesiklerin içine yerleştirin. Ardından dilimlediğiniz patatesleri, biberleri, arpacık soğanları, çeri domatesleri ve güzelce yıkadığınız mantarları tepsiye güzel bir şekilde yerleştirin. Sebzelerin üzerine biraz tuz serpin ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Tavuk pirzolanız piştikten sonra sıcakken yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |