Sebzeli Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Sebzeli Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Graten

Sebzeli tavuk graten, farklı tavuk yemekleri arasında beğenilen ve sıklıkla tercih edilen bir tariftir. Sebzelerle tavuğun uyumu, ortaya oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek çıkarmaktadır. Bu tarifi diyet menünüzde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavuk göğüs etiyle pişirmenizi öneririz, bu sayede yemeğin kalorisi daha az olacaktır. Diğer zamanlarda tavuk but etini tercih edebilirsiniz. Son derece sağlıklı ve besleyici bir tariftir. Özellikle yazın sebzenin bol ve çeşitli olduğu zamanlarda tavuk etini bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Şimdi sıra sebzeli tavuk graten tarifini hazırlamaya geldi. Hep birlikte işe koyulalım ve akşama sıcak olarak yemeğimizi yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Sebzeli Tavuk Graten İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs ya da but eti
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 250 gram kültür mantarı
  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeterince damak tadınıza göre tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Üzerine koymak için 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sos Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yeterince tuz ve karabiber
Sebzeli Tavuk Graten Nasıl Yapılır?

Öncelikle sebzelerin her birini ayıkladıktan sonra küp şeklinde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri ayıklayıp doğrayalım. Kullanacağınız tavuk etini de kuşbaşı küçük parçalar halinde keselim. Bunları alabilecek bir fırın kabında karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, tuzu ve tüm baharatları koyarak, malzemeleri harmanlayalım.

Bu arada fırını yaklaşık 180-200 derece arasında ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsisini içine koyarak, malzemelerin pişmesini sağlayalım. Bu arada beşamel sosu hazırlayabiliriz. Unu tereyağıyla birlikte hafif kavurarak, sütünü ilave edelim. Kıvamını bulunca içine tuz ve karabiberi de ekleyelim. Bu arada fırındaki malzemeler de pişmiş olacaktır. Beşamel sosu üzerine dökelim. Bir süre daha fırında pişmesini bekledikten sonra, fırından alarak üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Yeniden fırına koyarak sebzeli tavuk graten tarifinin üzerinin kızarmasını bekleyelim. Yaklaşık 10 dakika içinde yemeğimiz pişmiş olur. Fırından alarak dilimleyip servis tabaklarına koyduğumuz sebzeli tavuk grateni sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çerkez Tavuğu Tarifi ve Malzemeleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri