Sebzeli Tavuk Graten Sebzeli tavuk graten, farklı tavuk yemekleri arasında beğenilen ve sıklıkla tercih edilen bir tariftir. Sebzelerle tavuğun uyumu, ortaya oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek çıkarmaktadır. Bu tarifi diyet menünüzde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavuk göğüs etiyle pişirmenizi öneririz, bu sayede yemeğin kalorisi daha az olacaktır. Diğer zamanlarda tavuk but etini tercih edebilirsiniz. Son derece sağlıklı ve besleyici bir tariftir. Özellikle yazın sebzenin bol ve çeşitli olduğu zamanlarda tavuk etini bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Şimdi sıra sebzeli tavuk graten tarifini hazırlamaya geldi. Hep birlikte işe koyulalım ve akşama sıcak olarak yemeğimizi yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin. Sebzeli Tavuk Graten İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos Malzemeleri
Sebzeli Tavuk Graten Nasıl Yapılır? Öncelikle sebzelerin her birini ayıkladıktan sonra küp şeklinde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri ayıklayıp doğrayalım. Kullanacağınız tavuk etini de kuşbaşı küçük parçalar halinde keselim. Bunları alabilecek bir fırın kabında karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, tuzu ve tüm baharatları koyarak, malzemeleri harmanlayalım. Bu arada fırını yaklaşık 180-200 derece arasında ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsisini içine koyarak, malzemelerin pişmesini sağlayalım. Bu arada beşamel sosu hazırlayabiliriz. Unu tereyağıyla birlikte hafif kavurarak, sütünü ilave edelim. Kıvamını bulunca içine tuz ve karabiberi de ekleyelim. Bu arada fırındaki malzemeler de pişmiş olacaktır. Beşamel sosu üzerine dökelim. Bir süre daha fırında pişmesini bekledikten sonra, fırından alarak üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Yeniden fırına koyarak sebzeli tavuk graten tarifinin üzerinin kızarmasını bekleyelim. Yaklaşık 10 dakika içinde yemeğimiz pişmiş olur. Fırından alarak dilimleyip servis tabaklarına koyduğumuz sebzeli tavuk grateni sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. |