Kremalı Mantarlı Tavuk Sote, geleneksel tavuk sotenin yerini alarak yeni neslin favorisi haline gelmiştir. Bu lezzetli ve besleyici yemek, yüksek kalori ve besin değerine sahiptir. Yapımı oldukça pratiktir ve şık bir sunuma sahiptir. Özellikle çalışan kişiler ve yemek yapma konusunda deneyimsiz olanlar için ideal bir tariftir. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için de mükemmel bir başlangıç olabilir. Malzemeler
Yapılışı İlk olarak tavukları ve mantarları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra yayvan bir tavanın içine ilk olarak tavukları koyun ve orta ateşte tavuklar suyunu bırakana kadar kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu çektikten sonra yağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Tavuk ve mantar pişene kadar iyice kavurun. Daha sonra krema, köri, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve mısır ekleyerek orta ateşte 3-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Kremalı mantarlı tavuk soteniz hazır, istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kremalı mantarlı tavuk sote, yanında pilav veya makarna ile servis edilerek daha doyurucu bir yemek haline getirilebilir. Ayrıca, tarife çeşitli sebzeler ekleyerek yemeğin besin değerini artırabilirsiniz. Örneğin, kırmızı biber, havuç veya brokoli eklemek iyi bir seçenek olabilir. Bu yemeği daha hafif yapmak isterseniz, krema yerine süt veya yoğurt kullanabilirsiniz. |