Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma

Fırında tavuk kızartma, kızarmış tavuk genellikle birçok kişi tarafından sıkça tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Çoğu kişi tavuk kızartmasını dışarıdan almayı tercih etmektedir. Ancak, evde hazırlayacağınız mükemmel soslar ile fırında süper kızarmış tavuk hazırlamak mümkündür. Nar gibi kızarmış tavuğa kim hayır diyebilir ki? Özel misafirlerinize bu görsel şölende olan tavuk kızartmasını ve yanında hazırlayacağınız pirinç pilavı eşliğinde mükellef sofralarda ağırlayabilirsiniz. Fırında tavuk kızartma oldukça çabuk hazırlanan ve pratik olan bir yemektir. Pişmek için sizi saatlerce mutfakta oyalamaz ve kısa süre içerisinde hazır hale gelerek sofranızda yerini alır. Bazı hanımlara göre bütün tavuğun fırında pişme süresi uzun olarak varsayılmaktadır. Fakat pişme süresi yaklaşık olarak bir saat bile sürmeyen tavuk, hem hazırlanışı hem de pişme zamanı oldukça kısadır. Evinize haber vermeden gelen misafirlerinize yemek hazırlarken tavuğu fırına verin, siz diğer yemekleri hazırlarken fırında tavuk kızarmış ve sunum haline gelmiştir. İsterseniz bütün tavuğunuzun içerisine hazırlamış olduğunuz üzümlü pilav ile de pişirebilirsiniz.

Fırında Tavuk Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 adet bütün tavuk

Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yeterli miktarda tuz

Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuğu düdüklü tencerenin içerisinde haşlayalım. Ancak isteğe göre bütün tavuğu sosladıktan sonra direkt olarak da fırında pişirebilirsiniz. Fakat önce tavuğun haşlanmasında yarar vardır, ama çok fazla haşlamayalım biraz diri kalmalı ki fırında da dağılmadan pişsin. Daha sonra sosunu hazırlamak için derin bir kasenin içerisine zeytinyağını, tatlı kırmızı toz biberi, tuzunu ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Ardından haşlanan tavuğun suyunu süzelim ve fırın kabının içerisine yerleştirelim. Daha sonra hazırladığımız sosu tavuğun her yerine güzelce sürelim. Önceden 190 ya da 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış olan fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kızarmış tavuğu servis tabağına alalım. Yanında patates kızartması oldukça yakışmaktadır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi