Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma, kızarmış tavuk genellikle her birey tarafından en sık olarak tüketilen besinlerin içerisinde yer almaktadır. Genellikle çoğu kişi tavuk kızartmasını dışarıdan almaktadır. Ancak evde hazırlayacağınız mükemmel soslar ile fırında süper kızarmış tavuk hazırlamak mümkündür. Nar gibi kızarmış tavuğa kim hayır diyebilir ki? Özel misafirlerinize bu görsel şölende olan tavuk kızartması ve yanında hazırladığınız pirinç pilavı eşliğinde mükellef sofralarda ağırlayabilirsiniz. Fırında tavuk kızartma oldukça çabuk hazırlanan ve pratik olan bir yemektir. Pişmek için sizi saatlerce mutfakta oyalamaz ve kısa süre içerisinde hazır hale gelerek sofranızda yerini alır. Bazı hanımlara göre bütün tavuğun fırında pişme süresini uzun olarak var saymaktadır. Fakat pişme süresi yaklaşık olarak bir saat bile sürmeyen tavuk hem hazırlanışı hem de pişme zamanı oldukça kısadır. Evinize haber vermeden gelen misafirlerinize yemek hazırlarken tavuğu fırına verin, siz diğer yemekleri hazırlarken fırında tavuk kızarmış ve sunum haline gelmiştir. İsterseniz bütün tavuğunuzun içerisine hazırlamış olduğunuz üzümlü pilav ile de pişirebilirsiniz.

Fırında Tavuk Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 adet bütün tavuk
Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yeterli miktarda tuz
Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuğu düdüklü tencerenin içerisinde haşlayalım. Ancak isteğe göre bütün tavuğu sosladıktan sonra direk olarak da fırında pişirebilirsiniz. Fakat önce tavuğun haşlamada yarar vardır, ama çok fazla haşlamayalım biraz diri kalmalı ki fırında da dağılmadan pişsin. Daha sonra sosunu hazırlamak için derin bir kâsenin içerisine zeytinyağını, tatlı kırmızı toz biberi, tuzunu ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Ardından haşlanan tavuğun suyunu süzelim ve fırın kabının içerisine yerleştirelim. Daha sonra fırın kabının içine alalım ve hazırladığımız sosu tavuğun her yerine güzelce sürelim. Önceden 190 ya da 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış olan fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kızarmış tavuğu servis tabağına alalım. Yanında patates kızartması oldukça yakışmaktadır.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Kızartma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Süs Tavukları Türleri ve Özellikleri

Süs Tavukları Türleri ve Özellikleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6