Fırında Tavuk KızartmaFırında tavuk kızartma, kızarmış tavuk genellikle birçok kişi tarafından sıkça tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Çoğu kişi tavuk kızartmasını dışarıdan almayı tercih etmektedir. Ancak, evde hazırlayacağınız mükemmel soslar ile fırında süper kızarmış tavuk hazırlamak mümkündür. Nar gibi kızarmış tavuğa kim hayır diyebilir ki? Özel misafirlerinize bu görsel şölende olan tavuk kızartmasını ve yanında hazırlayacağınız pirinç pilavı eşliğinde mükellef sofralarda ağırlayabilirsiniz. Fırında tavuk kızartma oldukça çabuk hazırlanan ve pratik olan bir yemektir. Pişmek için sizi saatlerce mutfakta oyalamaz ve kısa süre içerisinde hazır hale gelerek sofranızda yerini alır. Bazı hanımlara göre bütün tavuğun fırında pişme süresi uzun olarak varsayılmaktadır. Fakat pişme süresi yaklaşık olarak bir saat bile sürmeyen tavuk, hem hazırlanışı hem de pişme zamanı oldukça kısadır. Evinize haber vermeden gelen misafirlerinize yemek hazırlarken tavuğu fırına verin, siz diğer yemekleri hazırlarken fırında tavuk kızarmış ve sunum haline gelmiştir. İsterseniz bütün tavuğunuzun içerisine hazırlamış olduğunuz üzümlü pilav ile de pişirebilirsiniz. Fırında Tavuk Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?İlk önce tavuğu düdüklü tencerenin içerisinde haşlayalım. Ancak isteğe göre bütün tavuğu sosladıktan sonra direkt olarak da fırında pişirebilirsiniz. Fakat önce tavuğun haşlanmasında yarar vardır, ama çok fazla haşlamayalım biraz diri kalmalı ki fırında da dağılmadan pişsin. Daha sonra sosunu hazırlamak için derin bir kasenin içerisine zeytinyağını, tatlı kırmızı toz biberi, tuzunu ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Ardından haşlanan tavuğun suyunu süzelim ve fırın kabının içerisine yerleştirelim. Daha sonra hazırladığımız sosu tavuğun her yerine güzelce sürelim. Önceden 190 ya da 200 dereceye ayarlanarak ısıtılmış olan fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kızarmış tavuğu servis tabağına alalım. Yanında patates kızartması oldukça yakışmaktadır. Afiyet olsun. |
Evde tavuk kızartma yaparken tavuğu haşlamadan direkt olarak soslayıp fırına versem yine de iyi pişer mi?
Cevap yazMerhaba Beybolat,
Tavuğun PİŞMESİ: Tavuğu haşlamadan direkt olarak soslayıp fırına verirseniz de iyi pişebilir. Ancak tavuğun pışirme süresi ve sıcaklığı önemli. Genellikle 180-200 derece arasında ve 45-60 dakika aralığında pışirmek yeterli olur.
SOSLAMA: Soslarınızı önceden hazırlayıp tavuğun üzerine iyice yedirirseniz, tavuğun lezzeti daha yoğun olur. Sosun tavuğun her tarafına eşit şekilde dağıldığından emin olun.
PİŞME KONTROLÜ: Tavuğun pışip pışmediğini kontrol etmek için bir et termometresi kullanabilirsiniz. Tavuğun iç sıcaklığının 75 derece olması gerekmektedir. Alternatif olarak, bıçakla kestiğinizde suyunun berrak akması da pıştiğini gösterir.
Afiyet olsun!