Yalancı Tavuk Göğsü Yalancı tavuk göğsü, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan ve görselliğiyle de göze hitap eden bir tatlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında serinletici bir lezzet olmasıyla bilinir. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu tatlı, kısa zamanda hazırlanabilir. Ayrıca oldukça hafif bir tatlı türü olduğundan, herkesin severek tüketebileceği bir lezzettir. Yalancı tavuk göğsü tatlısı, sofralarınıza görsellik ve enfes bir lezzet katacaktır. Özellikle şekerli yiyeceklere düşkün olan çocuklar için de gönül rahatlığıyla hazırlayıp sunabileceğiniz bu tatlının yapılışını birlikte inceleyelim: Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tencereye margarini koyarak kısık ateşte erimeye bırakın. Margarin erimeye başlayınca unu ekleyin ve yaklaşık iki dakika kadar kısık ateşte kavurun. Ardından nişastayı da ekleyerek bir süre daha pişirin. Un ve nişasta koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin. Burada önemli olan nokta, sütü eklerken diğer taraftan hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırmaktır. Tüm sütü bu yöntemle ekledikten sonra ocağın altını kısarak yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Vanilini ekledikten sonra çırpma teliyle iyice çırpın ve karışım koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Muhallebi kıvamına gelen bu tatlıyı ocaktan aldıktan sonra yaklaşık beş dakika boyunca çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpın. Beyaz ve koyu bir hal alan yalancı tavuk göğsü tatlısını kare bir borcam içine dökerek buzdolabında bir gün boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra tatlının üzerine tarçın ve isteğinize göre Hindistan cevizi dökerek süsleyin. Süsleme işlemini isteğinize göre Antep fıstığı, fındık ya da ceviz gibi ürünlerle yaparak görselliğini artırabilirsiniz. Kare dilimler halinde keserek servise hazır hale getireceğiniz yalancı tavuk göğsünün yapılış tarifi işte bu kadar basit ve pratiktir. Afiyet olsun. |