Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk

Kremalı tavuk yemeği, vazgeçilmez bir lezzet olarak mutfaklarımızda yerini alır. Bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar, kremanın ve tavuğun taze olması ve tüm malzemelerin eksiksiz bir şekilde kullanılmasıdır. Ayrıca yemeğe sevgiyle yaklaşmak da lezzetini artıran bir faktördür. Genel olarak yemek yaparken, yemeğin lezzetli olmasını istiyorsanız, onu isteyerek yapmanız gerekmektedir. İstemeden yapılan yemeklerde mutlaka bir şeyler eksik olur. Kremalı tavuk, tavuk sevenlerin favorisi haline gelmiştir. Krema sevmeyen kişiler dışında, yediden yetmişe herkesin damak tadına hitap eden bir yemektir. Kremalı tavuğun kalori değeri ise, diğer tavuk yemeklerine göre daha yüksektir. Bu nedenle diyet yapan kişiler için önerilmez. Şimdi, çok lezzetli olan kremalı tavuk yemeğinin tarifine geçelim. Bu tarif, unutulmayacak ve kesinlikle bir yerlere not alınacak kadar özel olup, acil gelen misafirleriniz için de çok pratik bir seçenektir.

Kremalı Tavuk Malzemeleri

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 paket hazır krema
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri

Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Kremalı tavuk yapımında, ilk etapta soğanları iri şekilde küp küp doğrayın, sarımsakları ise küçük küçük doğrayın. Kremalı tavuğu yapacağınız tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun, içine doğradığınız soğanları ilave edin ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşirken tavuk göğsünü yarım ceviz büyüklüğünde küp küp doğrayıp bir kenarda bekletin. Hafif pembeleşen soğanların içine minik minik doğradığınız sarımsakları ve küp doğradığınız tavuk göğüslerini ilave edin. Üzerine 1 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra tavanın kapağını kapatıp, tavukları kısık ateşte pişmeye bırakın. Tavuklar tamamen piştikten sonra, üzerine kremayı, karabiberi ve köriyi ilave edin. Krema da biraz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyu çekilen yemeği ocaktan alıp servis yapabilirsiniz. Yanında ise süt mısırlı pilav en çok yakışan tamamlayıcı olur.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Graten Tarifi ve Malzemeleri