Tavuk Kızartma Tavuk, protein değeri bakımından oldukça değerli bir besin kaynağıdır. Büyüme ve gelişme açısından önemli olan tavuk eti, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken faydalı bir besindir. Tavuk, çeşitli yöntemlerle hazırlanarak tüketilebilir; ızgara, mangal, fırın, salatalar ve çorbalar gibi. Tavuk kızartma ise en lezzetli ve pratik tariflerden biridir. Tavuk eti, çiğnenmesi ve sindirimi kolay bir gıda olup, ekonomik olması nedeniyle herkes tarafından bol miktarda tüketilebilir. Düşük yağ oranı ve kalori miktarıyla tavuk, kızartma olarak tüketildiğinde bile sağlıklı bir seçenek sunar. Bu nedenle bugünkü tarifimiz, tavuk kızartması olacaktır. Tavuk Kızartmanın Lezzeti Tavuk yemeklerini sevmeyen kişiler bile bu şekilde hazırlanmış tavuk kızartmaya bayılacaklar. Ayrıca, oldukça pratik bir tarif olan tavuk kızartma için yalnızca tavuk filetoya ihtiyaç vardır. Tavuk kızartmanızı daha lezzetli hale getirmek için, tavukları güzelce yıkadıktan sonra hazırlayacağınız sosa yatırıp yaklaşık bir saat kadar bekletin. Tavukları kısık orta ateşte kızartmanız, içlerinin de pişmesini sağlayacaktır. Çıtır çıtır ve harika bir lezzete sahip olan tavuk kızartmanın yanında bulgur ya da pirinç pilavı, spagetti makarna ve mevsim salatası ile sıcak bir şekilde servis edildiğinde tadına doyum olmayacaktır. Tavuk Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
Sos İçin Malzemeler
Kızartmak İçin Malzemeler
Tavuk Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk filetolarınızı iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. (Ben kuşbaşı olarak doğradım) Daha sonra büyük bir kabın içerisine sos için gerekli olan malzemeleri ilave edin ve doğradığınız tavuk etlerini bu kabın içerisine ekleyip iyice harmanlayın. Üzerini bir tepsi ile örterek buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Ardından geniş bir kızartma tavasının içerisine sıvı yağ ilave edin ve ocağın altını yakın. Yağ ısındıktan sonra bekleme süresi dolan dolaptan çıkardığınız tavukları bir tabağın içerisine aldığınız galeta ununa bulayıp fazlasını çırptıktan sonra kızartma tavası içerisine teker teker bırakın. Tavuk etlerinin alt kısımları kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın ve kızaran tavukları servis tabağına alın. Tavukların alt tarafı kızarıp tersini çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz. Tadı harika olacaktır. Doğradığınız tavukların hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle. |
Dersu
24 Temmuz 2024 ÇarşambaTavuk kızartmanın harika bir lezzet olduğunu duyuyorum, ama acaba sosa yatırma süresi daha uzun olsa, örneğin bir gece boyunca, lezzet farkı yaratır mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Dersu,
Evet, tavuk kızartmanın lezzetini artırmak için sosa yatırma süresinin uzatılması gerçekten fark yaratabilir. Bir gece boyunca marine etmek, tavuk etinin baharatları ve sosu daha iyi emmesini sağlar, bu da daha derin ve yoğun bir lezzet sunar. Ancak, marinasyon süresini uzatırken, sosun içeriğine dikkat etmek gerekir. Özellikle asidik bileşenler (limon suyu, sirke gibi) eti fazla bekletildiğinde yapısını bozabilir. Dengeli bir sosla bir gece marine etmek harika sonuçlar verebilir. Afiyet olsun!