Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma, Tavuk protein değeri bakımından yumurtadan sonra gelecek olan oldukça değerli bir protein kaynağıdır. Büyüme ve gelişme açısından oldukça önemi olan tavuk eti, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Oldukça çok çeşitte yapılarak tüketilebilen bir gıda olan tavuk, ızgaradan mangala, fırında, hatta salatalarda ve daha bir çok çorba çeşidinin içerisinde aynı zamanda kızartma olarak da tüketilebilen ve herkesin mutlaka bulunması gereken oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Çiğnenmesi ve hazmı oldukça kolay bir gıda olan tavuk eti oldukça ekonomik olmasından dolayı herkes tarafından bol miktarda tüketilebilir. Tavuk oldukça düşük yağ oranı ve kalori miktarı ile kızartma yapılarak da tüketildiğinde hiçbir zararı olmaz. Bu nedenle bugün size önereceğim tarif tavuk kızartması olacak.
Tavuk yemeklerini sevmeyen kişiler bile tavuğun bu şekilde yapılmış haline bayılacaklar. Ayrıca çok da pratik yapılan bu tavuk kızartmayı yapmak için yalnızca kızartılacak tavuk filetonuz olması yeterli. Tavuk kızartmanızın çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuklarınızı güzel bir şekilde yıkadıktan sonra hazırlayacağınız sosa yatırın ve yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra kızartın. Tavukları aynı zamanda kısık orta ateşte kızartmanız tavukların içinin de pişmesini sağlayacaktır. Çıtır çıtır ve harika bir lezzeti olan tavuk kızartmanın yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile ya da çocuklarınızın en sevdiği yemeklerden biri olan spagetti makarna ve birde mevsim salatası ile sıcak bir şekilde servis yapıldığında tadına doyum olmuyor.
Tavuk kızartma tarifi için malzemeler:
  • 500 gram tavuk fileto veya tavuk bonfile
Tavukları beklediğiniz sos için:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kori, fesleğen, kekik, nane
Kızartmak için malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • Kızartma yağı
Tavuk kızartma tarifinin yapılışı:

Öncelikle tavuk filetolarınızı iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. (Ben kuşbaşı olarak doğradım) Daha sonra büyük bir kabın içerisine sos için gerekli olan malzemeleri ilave edip doğradığınız tavuk etlerini de bu kabın içerisine ekleyip iyice harmanladıktan sonra üzerini bir tepsi ile örterek buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Ardından geniş bir kızartma tavasının içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakın ve yağ ısındıktan sonra bekleme süresi dolan dolaptan çıkardığınız tavukları bir tabağın içerisine aldığınız galeta ununa bulayıp fazlasını çırptıktan sonra kızartma tavası içerisine teker teker bırakın. Tavuk etlerinin alt kısımları kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın ve kızaran tavukları servis tabağına alın. Tavukların alt tarafı kızarıp tersini çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz. Tadı harika oluyor. Doğradığınız tavukların hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyetle yemeniz dileğiyle...
Son Güncelleme : 12.10.2018 07:11:11
Tavuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tavuk Kızartma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Kızartma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerilerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze kor...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920 li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek, Rüya tabircileri tarafından hem iyi hem de sıkıntılı olarak tabir edilen rüyada pişmiş tavuk görmek pek iyiye işaret değildir. Rüyasında bunu gören kimse sıkıntılı bir işe gireceğine işarettir. Rüya sahibi iş ve aile hayat...
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada beyaz tavuk görmek, hayırlı olarak yorumlanır ve oluşacak olan hayırlı olaylara işarettir. Bu rüya sahibinin önemli bir hayır işleyeceğine ve bu işlediği hayır yardımıyla eline yoğun miktarda ücret geçeceğine deyim edilir. Bu rüya sahibinin d...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya’dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bu...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak, ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik ...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu yada İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahraları...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori
Sultan Tavuğu
Rüyada Tavuk Yemek
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Popüler İçerik
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu ...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli ...
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2019