Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan çorba çeşitlerinden biridir. Bu çorba, vitamin açısından zengin olması nedeniyle özellikle anneler tarafından tercih edilmektedir. Sebze tüketme konusunda zorluk yaşayan çocuklar için ideal bir seçenektir. Ayrıca, sebzeli tavuk çorbasının yapımı oldukça pratiktir ve her öğün için uygun bir seçenektir. Vakti kısıtlı olan ev hanımları için de ideal bir çorbadır.

Sebzeli Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy tavuk budu
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir miktar tavuk suyu
  • Bir miktar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sebzeli Tavuk Çorbası Terbiyesi İçin

  • 1 kase normal yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım adet limon

Sebzeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencerenin içine bir miktar su koyun. Daha sonra iki adet tavuk budunu yıkayın ve haşlanması için tencereye ekleyin. Tavuk budu haşlanırken, sebzeleri hazırlayın. Sebzelerin hepsini iyice yıkayın. Kabakların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Havuç, kırmızı biber ve patatesleri de aynı şekilde doğrayın. Haşlanan tavuk budunu çıkarın ve didikleyin.

Orta boy bir tencereye tereyağını koyup eritin. Erittikten sonra doğradığınız sebzeleri tencereye ilave ederek kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra haşladığınız tavuk suyunu sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için orta boy bir kâsenin içine yoğurdu, unu ve limon suyunu sırayla ilave ederek karıştırın. Çırpma teli kullanarak un ve yoğurdu daha iyi karıştırabilirsiniz. Karışımı yaptıktan sonra terbiyeyi açmak için bir miktar soğuk su ilave edin. Çırpma teliyle hızlıca çırparken yavaş yavaş sıcak su ilave edin. Terbiyeyi hazırladıktan sonra haşlanan sebzelere ilave edin. İlave ederken yavaş yavaş aktarın ve sürekli karıştırın. Didiklenmiş tavukları da ilave ederek karıştırın. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakın. Çorba pişip kıvama geldiğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Kaç Kalori?

Tavuk Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Pleymut Tavuk Türleri ve Özellikleri

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri