Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü

Fırında tavuk yemeklerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de patatesli tavuk göğsü yemeğidir. Fırın yemekleri arasında en çok tercih edilen patatesli tavuk göğsü, lezzeti ve yapılışıyla sofralardan eksik olmamaktadır. Bu yemek, vitamin bakımından zengin ve oldukça lezzetlidir. Yapılışı pratik olan fırında patatesli tavuk göğsü yemeği, çalışan kadınlar ve zamanı az olan ev hanımları tarafından çok sık tercih edilmektedir. Fırında patatesli tavuk göğsünün tarifi şu şekildedir:

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy patates
  • 3-4 adet orta boy yemeklik biber
  • 1 adet orta boy yemeklik domates
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli tavuk göğsü yemeğine başlarken ilk olarak tavuk göğsünü hazırlayın. Tavuk göğsünü yıkayın ve doğrama tahtasının üzerinde kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra bir kabın içine alın. Daha sonra patatesleri soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra patatesleri de küp küp doğrayın. Patateslerden sonra biberleri de yıkayın ve diğer malzemelerle eşit olacak şekilde doğrayın. Son olarak domatesleri de yıkayın ve kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra ayrı bir kâsenin içinde sosunu hazırlayın.

Sosu için kâsenin içine yağını, salçasını ve baharatlarını ilave ederek karıştırın. Salçayı iyice ezin. Salçanın ezilmesi için bir miktar su ilave edebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine ilave ederek karıştırın. İyice karışmasına özen gösterin. Karıştırma işlemi bittikten sonra malzemeleri borcama ya da fırın tepsisine alıp her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra folyo ile tepsinin üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Sık sık kontrol edin. Patatesler biraz yumuşayınca üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek biraz daha pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Böylece fırında patatesli tavuk göğsü yemeğiniz hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri