Tavuk İncik Tavuk incik, oldukça pratik, ekonomik ve bir o kadar da lezzetli bir tavuk yemeğidir. Yemek yapma konusunda deneyimsiz kişiler ve öğrenciler için yapımı son derece kolay olduğundan, harika bir alternatiftir. Aniden gelen misafirler için de hızlıca hazırlanarak sunulabilir. Besleyici değeri oldukça yüksek olan tavuk, sebzelerle buluşturulduğunda değer olarak daha da artar. Genellikle kırmızı et kullanılarak yapılan yemeklerin bir alternatifi olarak tavuk eti de kullanılabilmektedir. Küçük büyük herkesin beğeniyle yiyeceği tavuk incik, özel günlerinizde ve ramazan sofralarında ana yemek olarak tercih edilebilir. Misafirlerinizi kıskandıracak bir tarif olan tavuk incik nasıl yapılır, gelin hep birlikte bakalım. Tavuk İncik İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
Tavuk İncik Nasıl Yapılır? Tavuk incikler iyice yıkanarak süzgece alınır. Patateslerin kabuğu soyulup, elma dilimi şeklinde doğranır. Havuçların kabuğu kazınarak halka şeklinde doğranır. Sivri biber tercihe göre doğranarak, malzemeler bir kabın içinde buluşturulup, harmanlanır. Sos için verilen tüm malzemeler derin bir kabın içinde karıştırılır. Karışım, kremamsı bir kıvam alacaktır. Tavuk doğranan sebzelere eklenerek, üzerine hazırlanan sos ilave edilir. Malzemelerin tamamen sosu emmesi için homojen bir şekilde karıştırılır. Hazır hale gelen karışım, 1 yemek kaşığı unla unlanmış fırın poşetine dökülür. Poşetin ağzı içinden çıkan bantla kapatılır ve fırın kabına alınır. Üzeri birkaç yerden delinir. Fırın önceden 200 derecede ısıtılır ve hazırlanan tavuk incik fırına verilir. Yaklaşık 1 saat içerisinde yemek pişmiş olacaktır. Sebzeler ve tavuk kızarmışsa yemek pişmiş demektir. Fırından alınan tavuk incik uygun bir servis tabağına alınır ve poşetin üst kısmı kesilerek yemek servis tabağına boşaltılır. Yanında ayran, cacık ya da mevsim salatasıyla servise sunulabilir. Afiyet olsun. |