Tavuk Fileto Beyaz et tercih edenler için tavuk fileto, aile içindeki akşam yemeklerine ve davet sofralarınıza yakışacak harika bir seçenektir. Yanında şehriyeli pirinç pilavı, közlenmiş domates ve biberle sunulduğunda oldukça lezzetli bir yemek olur. Bu tarifi uygularken, tavuk etlerini önce yüksek ateşte iyice kızartıp, ardından sosunu ilave ettikten sonra ocağın altını kısarsanız, tavuklar kurumaz ve tüm lezzeti içinde kalır. Oldukça kolay ve pratik olan bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Acil yemek yapmanız gereken durumlarda ve canınız tavuk eti istediğinde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Lezzeti de mükemmeldir. Tavuk Fileto Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Fileto Sosu İçin
Tavuk Fileto Tarifi Nasıl Yapılır? Fileto şeklinde doğranmış tavuklarınızı güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından geniş bir kabın içerisine tavuk etlerini alın ve üzerine sıvı yağ, tuz, pul biber, köri ve karabiberi ekleyip iyice harmanladıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu arada tavuk filetonun sosunu hazırlamak için bir kasenin içerisine su, domates ve biber salçasını ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra geniş bir tavanın içerisinde dinlenen tavuk etlerini alıp yüksek ateşte etler iyice kızarana kadar karıştırarak pişirin. Ardından tavuk filetoların üzerine hazırlamış olduğunuz salçalı sosu ilave edin ve kısık ateşte sosunu çekene kadar pişirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirlerini tavuk filetoların üzerine serptikten sonra ocağın altını kapatın. Tavanın kapağını kapatarak kaşar peynirlerin erimesini sağlayın. Mükemmel lezzeti ile tavuk filetonuz hazır. Afiyet olsun. |