Fırında mantarlı tavuk, sağlıklı ve lezzetli olmasıyla sıkça tercih edilen bir yemektir. Fırın yemekleri, pratiklikleri ve kolaylıkları nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilir. Fırında tavuk yemekleri ise sofralarda sıkça yer alır. Mantarlı tavuk, özellikle mantar severler için vazgeçilmez bir tariftir. İşte fırında mantarlı tavuk tarifi: Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri
Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır? Mantarlı tavuk yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayın. Orta boy bir kabın içine su koyun, suya biraz tuz ekleyin ve mantarları bu suda yarım saat bekletin. Beklettikten sonra mantarları sudan çıkarıp temiz suyla durulayın ve havlu ya da bez üzerinde kurutun. Tavuk göğsünü yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Tavukları bir kaba alın. Mantarlar kururken, diğer malzemeleri hazırlayın. Biberleri yıkayın ve doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için yarım saat sıcak suda bekletebilirsiniz. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra fırın tepsisine alın. Ayrı bir kapta sıvı yağ, salça, tuz ve diğer baharatları karıştırın. Bu karışımı malzemelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve tekrar fırına verin. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun. |