Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, Sağlıklı olması ve lezzetli oluşuyla fırın yemekleri çok tercih edilmektedir. Ayrıca fırın yemeği yapmak daha pratik ve kolaydır. Fırın yemekleri arasında en sık tercih edilen ise tavuk yemekleridir. Fırında tavuk lezzetiyle sofralara süslemektedir. Sık tercih edilmesi ile fırında tavuk çeşitleri de artmıştır. Sebzeli, sade ve özel soslarla yapıldığı gibi fırında mantarlı tavuk da çok sık tercih edilmektedir. Özellikle mantar severler için eşsiz bir tarif olan fırında mantarlı tavuk çok sık tercih edilmektedir. Pratik yapılışı ile ev hanımları tarafından çok sık tercih edilen fırında mantarlı tavuk yapılışı şu şekildedir;

Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri

  • 1 kilogram mantar
  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy yemeklik biber
  • 2 adet yemeklik orta boy soğan
  • 3 adet orta boy yemeklik domates
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir miktar sıvı yağ

Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Fırında mantarlı tavuk yapımına ilk öncelikle mantarlı temizleyerek işe başlayın. Mantarlı temizlemek ilk önce orta boy bir kabın içine su koyun. Daha sonra suyun çerisine bir miktar tuz atın ve mantarları bu hazırladığınız suyun içine koyun. Bu şekilde yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Daha sonra mantarları suyun içinden çıkartın ve temiz sudan geçirin. Daha sonra suyunu almak yanı kurutmak için bir havlu ya da bezin üstüne koyun ve suyunu çekmesini sağlayın. Mantarlar suyunu çekerken tavuk göğsünü hazırlamaya başlayın. Tavuk göğsünü yıkayın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerinde tavukları küp-küp olacak şekilde orta boy doğrayın. Tavukları doğradıktan sonra bir kaba alın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerini temizleyin. Temizledikten sonra kuruyan mantarları doğrayın. Mantarları da çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Çünkü mantarlar pişince küçülecektir. Yemeğin içinde mantarın daha diri ve büyük olmasını istiyorsanız mantarları çok küçültmeyin. Mantarı doğradıktan sonra diğer malzemeleri hazırlamayı başlayın.

Biberleri yıkadıktan sonra diğer malzemelerle eş büyüklükte olacak şekilde doğrayın. Daha sonra soğanları da küp-küp doğrayın. Son olarak domateslerin yıkayın ve kabuğunu soyup küp-küp doğrayın. Domateslerin kabuğunu rahat soyabilmek istiyorsanız domatesleri doğramaya başlamadan bir yarım saat önceden sıcak suyun içine koyun. Yarım saat sıcak suyun içinde beklettikten sonra kabuklar çok rahat bir şekilde soyulacaktır. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra hazırladığınız malzemeleri fırın tepsisine alın. Daha sonra ayrı bir kabın içine yağ, salça, tuz ve diğer baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Salça iyice ezilsin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı malzemelerin üzerine ilave edin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peynirini ilave ettikten sonra tekrar fırına sürün. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:49:16
Fırında Mantarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Mantarlı Tavuk Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Mantarlı Tavuk"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024