Düdüklüde Tavuk Tandır
Düdüklüde Tavuk Tandır, Ülkemiz mutfağında sıklıkla yapılan düdüklüde tavuk tandır oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek türüdür. Tavuğun lezzeti ve baharatların özleriyle birleşen bu lezzet damaklarda ayrı bir tat oluşturmaktadır. Hakeza tavuk tandır doyurucu özelliği nedeniyle akşam yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeklerinden bir tanesidir.
Bugün sizlerle düdüklüde hazırlanan tavuk tandırın tarifini paylaşacağım.
Düdüklüde Tavuk Tandır Malzemeleri- 1 kilogram tavuk pirzola,
- 4 diş sarımsak,
- 1 çay bardağı su,
- 1 adet küçük soğan,
Sosu için- Yarım limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı toz biber,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 2 kaşık sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı salça
Düdüklü de Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?
Yıkanan tavuk pirzola bütün halde düdüklü tencerenin içerisine yerleştirilir. Üzerine bir çay bardağı kadar su konulur. Düdüklü tencereye koyulan su fazla olmamalıdır yukarıda belirtilen ölçü yetecektir. Çünkü düdüklü tenceredeki buhar tavuğun pişerek yağını vermesi yetecektir. Akabinde üzerine soyulmuş sarımsak ve soğan bütün halde atılır. Kapatılan düdüklü tencere orta halli bir ateş de yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirilir. Bu arada tavuğun sosu ayrı bir tavada yapılır. Öncelikle orta boy bir tavanın üzerine az miktarda zeytinyağı koyularak kızartılır.
Kızan yağın üzerine salça, şeker, toz biber, karabiber, yoğurt ve tuz aktarılarak karıştırılır. Düdüklüde pişen tavuk hazırlanan sosun içerisine konularak alt ve üst tarafının kızarması sağlanır. Kızaran tavuk servis tabağına alınır. Üzerine bir tutam tuz, karabiber ve toz biber serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:28:04
Düdüklüde Tavuk Tandır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|