Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın poşetinde sebzeli tavuk, fırın poşetinde sebzeli tavuk oldukça lezzetli ve pratik olan tariflerindendir. Fırın poşetinin kullanılıyor olması da daha kolay ve pratiklik sunuyor. Fırın poşetinde yapıldığı için çok daha iyi pişiyor. Fakat buharda pişmiş gibi bir lezzet sunuyor. Kızarmış severler pişmeye yakın poşeti açarak hafif kızarmasını sağlayabilir.
Küçük çocuklar için ise poşette buharda pişmiş lezzet elde edilerek gönül rahatlığı ile sunulabilir. Çok kolay ve lezzetli olan bu yemek hanımların oldukça sevdiği tariflerdendir. Hem lezzetli hem kolay olan bu tarif sık sık evlerimizde pişirilir ve pilav eşliğinde servis edilir. Bulgur veya pirinç pilavı ile servis edilebilir. Bazen sade makarna ile de servis edilebilir. Damak tadına göre istenilen sebzeler eklenebilir. Bayanlar sıklıkla bu yemeği yapar, çünkü kısa sürede hazırlanıyor ve hiç bulaşık çıkarmıyor denilebilir. Fırın yemekleri genelde tepsiyi yakmaya ve çok zor temizlenmesine sebep olur. Fakat fırın poşetinde bunun önüne geçerek daha kolaylık sağlayacaksınız. Şimdi bu güzel tarifimizin yapılışına bakalım.

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 paket tavuk incik ya da but
  • 1/2 kilogram patates
  • 1/2 karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 250 gram arpacık soğan
  • 2 büyük baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket tavuk baharatı

Fırın poşetinde sebzeli tavuk nasıl yapılır?


Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için ilk olarak tüm sebzeler yıkanır.
Tüm malzemeler bir kaba alınır. Patatesler mümkünse çok küçük patateslerden olursa direk bütün kullanılabilir. Yoksa iki üç parçaya bölünür. Soğanlar ve sarımsaklar bütün kullanılır. Fakat soğanlara bıçak ile bir çizik atılır ki içleri iyi pişsin. Karnabaharlar küçük parçalarına ayrılır. Üzerine tavuklar eklenir ve tüm malzeme karıştırılır. Bir paket tavuk baharatı eklenir. Baharat içerisinde tuz olduğu için tuz atmayabilirsiniz. Ardından salça ve sıvı yağ bir kâseye alınıp bir çay bardağı su ile çırpılır. Fırın poşetine çok az un serpilir ve her tarafına dağıtılır. Malzemeler içerisine eklenir, üç küçük delik açılır. Sosu eklenir ve iyice poşet çalkalanarak sos yedirilir. Ardından ağzı kapatılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve poşet içine konulur. Fırın iki yüz dereceye ayarlanarak yemek bir saat kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak kızarmış istiyorsanız poşetin sonuna doğru üstü kesilir ve kızarması sağlanır. Ardından fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:00:33
Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024