Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk, Fırında tavuk belki de bütün dünya sofra ve mutfaklarının en temel yemekleri arasında yer almaktadır. Bugün sizlere fırında bütün tavuk tarifi vereceğiz ama fırında bütün tavuk tarifine geçmeden önce biraz püf noktalarından bahsederek tarife geçelim. Tavuk cinsine göre değişmekte olsa de pişirilme süresi önceden ısıtılan fırında kilo başına göre yaklaşık bir ya da bir buçuk saat arasındadır.
Öncelikle fırını maksimum sıcaklığına getirerek yaklaşık 15 dakika sonra dereceyi 190 getirip ve son olarak on dakikayı maksimum dereceyle tamamlamak oldukça mükemmel sonuçlar vermektedir. Derili kısmından dolayı tavuk lezzeti içine çekemez bu yüzden derisi kısmından bir delik açarak baharat veya tuzla elinizi açmış olduğunuz delikten içeri doğru sokarak tavuğa masaj yaparak yedirebilirsiniz. Bu işlemi yumuşak bir tereyağı ve baharatla yapmak oldukça güzel sonuç vermektedir. Bütün tavuğu fırınlarken altına aromatik sebzeler yerleştirdiğinizde tavuğun lezzeti ile hazırlayacağınız sos için oldukça büyük katkı sağlarsınız. (Pırasa, arpacık soğan, kereviz sapı, havuç veya sarımsak aromatik sebzelere örnektir.)

Kullanmış olduğunuz aromatik sebzelerin üstüne tavuğa değmeyecek şekilde bir parmak su koymak oluşan buhar ile tavuğun kurumasını önlemektedir. Tavuğu aromatik sebzelerin üst kısmına derili tarafı gelecek şekilde yerleştirmelisiniz. Bütün bir tavuğu fırınlar iken ayak kısımlarını sıkıca bir ip ile bağlamak tavuğun şeklinin bozulmasını önlemektedir.
Fırında bütün tavuğun yanında garnitür olarak fırınlanacak en lezzetli sebze türleri ince kabuklu taze havuç ile patatestir. Ancak kullanacağınız sebzeleri ilave eder iken sebzelerin pişme sıraları oldukça önemlidir. Havuçlar için yaklaşık kırk dakika, patatesler içinse yarım saat yeterli olacaktır. Evinizde eğer bir mutfak enjektörü bulunmakta ise erimiş tereyağının içerisine baharat ile tuzu ilave ederek tavuğu içine encekte edebilirsiniz. Ayrıca taze baharatlarda tepsi içerisine ekleyebileceğiniz ekstra tatlar arasındadır. Bu baharatlar; adaçayı, taze kekik, biberiye defne yaprağı gibi)

Fırında Bütün Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet bütün tavuk
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 adet küçük boy patates
  • Taze çekilen tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığın yoğurt
  • 3-4 dal taze kekik

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?


Öncelikle bütün tavuk iyice yıkanır tüyleri tütsülenir. Daha sonra soğanları sekizer parçaya bölerek kullanacağınız fırın tenceresine dizin. Daha sonra tuz, salça, karabiber, zeytinyağı ve yoğurdu geniş bir kâse içinde karıştırın. Fırında bütün tavuk yapımı için daha sonraki işlem hazırlamış olduğunuz bu sos ile patates ve tavuğu güzelce yağlayarak sekizer parçaya bölmüş olduğunuz soğanları da tavuğun üstüne koyun. Daha sonra sarımsak ile defne yapraklarını tavuğun yanı kısımlarına koyun. Tencerenin kapağını kapatarak önceden ısıtmış olduğunuz iki yüz derece fırın içine koyun. Tavuğu tam iki buçuk üç saat civarında ağzını açmadan pişirin. Servis önerisi olarak tavuğun yanında fıstıklı kuş üzümlü iç pilav öneririm.

Afiyet Olsun.

19.01.2024 20:14:39
Fırında Bütün Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Bütün Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Bütün Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024