Fırında kızarmış tavuk, çok kolay hazırlanan, görünüm ve lezzet açısından güzel bir tariftir. Genelde hemen hazırlanabildiği için çalışan kadınların yapabileceği bir yemektir. Bazıları tavuğu derisi ile yemekten, bazıları da derisiz yemekte hoşlanır. İsteğe bağlı isterseniz tavuğu yıkarken derisini soyabilirsiniz. Size lezzetli bir kızarmış tavuk tarifi vereceğim.
Fırında Kızarmış Tavuk İçin Malzemeleri
- 1 adet bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Fırında Kızarmış Tavuğun Nasıl Yapılır?
Öncelikle bütün tavuğu iyice yıkayalım. İsterseniz deri kısmını soyup tencereye koyalım. Tencereye tavuğun üstünü geçecek kadar su ekleyelim. Tencereyi ocağa koyalım. Tavuk fırında da pişeceği için tam pişirmeyelim. Bir kapta sos için yoğurdu, ayçiçeği yağını, pul biber, tuz ve kekiği koyup karıştıralım. Tencerede bulunan tavuğu süzüp, fırın kabına koyalım. Fırın kabına koyduktan sonra hazırlandığımız sosu tavuğun her tarafına sürelim. Fırını 200 derece ayarlayalım. Sosladığımız tavuğu fırına koyup kızarana kadar pişirelim. Servis sırasında yanına patates yakıştığı için tavuğun yanına dilimlenmiş patateste koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.