Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk, şahsen bizim de ailecek vazgeçemediğimiz, tavuk yemekleri arasındadır. Tavuk yemekleri her ne kadar pratik görünse de birçoğu uğraştığınız zaman çok daha lezzetti yemekler ortaya çıkabilir. Geçmiş zamanlarda aslında tavuk yemekleri yapılışı biraz daha uzun sürebiliyordu, günümüzde ise çok daha pratik, eskiden, mesela fırında tavuk yapacağımız zaman bütün baharatlarını tek tek ilave ederdik, şimdi ise o kadar fazla çeşitlerde tavuk sosları, pane harçları, çıktı ki tavuk yemekleri, zaten pişimi de çabuk olduğu için, en pratik yemekler haline geldi.
Özellikle, fırında kremalı mantarlı tavuk yemeği, birçok tavuk yemeği kadar pratik olmasa da bizim evin olduğu gibi birçok evinde vazgeçilmezlerindendir. İşte size, Fırında kremalı mantarlı tavuk yemeği tarifi.

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Malzemeleri

  • 2 paket hazır krema (200 gramlık)
  • 1 tüm tavuk
  • Yarım kilogram mantar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Öncelikle tüm olan tavuğumuzu biraz tütsülemek gerekir, daha sonra tüm olan tavuğun kuyruğu minik bir parça kesilir, ondan sonra büyükçe bir tencereye ağzı kapatılarak konup, haşlamaya bırakılır. Tavuk ocakta haşlanırken bu arada mantarı iyice yıkayıp ince diklemesine doğrayıp ayrı bir kâsenin içine bırakalım.
Soğanları ortadan ikiye bölüp, piyazlık bir şekilde doğrayalım, sarımsakları da sadece dörde bölüp ilave edelim, her ikisini de tavaya koyduğumuz çiçek yağına ilave edip, biraz kavuralım. Üzerine daha önceden doğradığımız mantarları ilave edelim, mantarlar suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Bu arada pişmiş olan tüm tavuğu ocaktan alıp, önce kemiklerini çıkartıp, sonra haşlanan tavuk etlerini ince ince didikleyelim. Tavuk etlerini, suyunu çekmiş olan mantarların üzerine ilave edelim, üzerine tuzu ve karabiberi de ekleyelim ve biraz daha karıştırarak ocağın altını kapatalım. Pişmiş olan mantarlı tavukları ayrı bir tepsiye alıp, 2 paket hazır kremayla beraber güzelce karıştıralım, karışımı fırın tepsisine güzelce yayıp, 10-15 dakika kadar, 200 derecelik fırında biraz daha pişirelim, daha sonra tepsiyi çıkartıp, üzeri için rendelenmiş olan kaşar peynirini eşit bir miktarda kremalı mantarlı tavuğun üzerine yayalım, kaşarlar eriyene kadar daha fırında bekletelim, fırından çıkarıp servisini yapabiliriz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 05:36:26
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024