Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk, şahsen bizim de ailecek vazgeçemediğimiz, tavuk yemekleri arasındadır. Tavuk yemekleri her ne kadar pratik görünse de birçoğu uğraştığınız zaman çok daha lezzetti yemekler ortaya çıkabilir. Geçmiş zamanlarda aslında tavuk yemekleri yapılışı biraz daha uzun sürebiliyordu, günümüzde ise çok daha pratik, eskiden, mesela fırında tavuk yapacağımız zaman bütün baharatlarını tek tek ilave ederdik, şimdi ise o kadar fazla çeşitlerde tavuk sosları, pane harçları, çıktı ki tavuk yemekleri, zaten pişimi de çabuk olduğu için, en pratik yemekler haline geldi.
Özellikle, fırında kremalı mantarlı tavuk yemeği, birçok tavuk yemeği kadar pratik olmasa da bizim evin olduğu gibi birçok evinde vazgeçilmezlerindendir. İşte size, Fırında kremalı mantarlı tavuk yemeği tarifi.
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Malzemeleri- 2 paket hazır krema (200 gramlık)
- 1 tüm tavuk
- Yarım kilogram mantar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?
Öncelikle tüm olan tavuğumuzu biraz tütsülemek gerekir, daha sonra tüm olan tavuğun kuyruğu minik bir parça kesilir, ondan sonra büyükçe bir tencereye ağzı kapatılarak konup, haşlamaya bırakılır. Tavuk ocakta haşlanırken bu arada mantarı iyice yıkayıp ince diklemesine doğrayıp ayrı bir kâsenin içine bırakalım.
Soğanları ortadan ikiye bölüp, piyazlık bir şekilde doğrayalım, sarımsakları da sadece dörde bölüp ilave edelim, her ikisini de tavaya koyduğumuz çiçek yağına ilave edip, biraz kavuralım. Üzerine daha önceden doğradığımız mantarları ilave edelim, mantarlar suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Bu arada pişmiş olan tüm tavuğu ocaktan alıp, önce kemiklerini çıkartıp, sonra haşlanan tavuk etlerini ince ince didikleyelim. Tavuk etlerini, suyunu çekmiş olan mantarların üzerine ilave edelim, üzerine tuzu ve karabiberi de ekleyelim ve biraz daha karıştırarak ocağın altını kapatalım. Pişmiş olan mantarlı tavukları ayrı bir tepsiye alıp, 2 paket hazır kremayla beraber güzelce karıştıralım, karışımı fırın tepsisine güzelce yayıp, 10-15 dakika kadar, 200 derecelik fırında biraz daha pişirelim, daha sonra tepsiyi çıkartıp, üzeri için rendelenmiş olan kaşar peynirini eşit bir miktarda kremalı mantarlı tavuğun üzerine yayalım, kaşarlar eriyene kadar daha fırında bekletelim, fırından çıkarıp servisini yapabiliriz.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 05:36:26
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|