Fırında Kremalı Patatesli Tavuk

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Tavuk yemeklerinin yanında sıkça tercih edilen patateslerin kızartılmadan bu şekilde pişirilmesi hem daha sağlıklı hem daha besleyicidir. Yapımı oldukça basittir el oyalamaz. Kısa sürede yapılabilen fırında kremalı patatesli tavuk akşam yemekleri için oldukça idealdir.
Yanına yapılan mevsim salata ile akşam yemeği zenginleştirebilir. Bu lezzetli tarifi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Akşama konuklarımız için güzel bir sürpriz yapalım.

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk İçin Malzemeleri

  • 6 adet kemiksiz tavuk pirzola
  • 7-8 adet küçük boy sarı patates
  • 2-3 adet orta boy havuç
  • 2 diş iri sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Üzeri için

  • 1 paket hazır krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?


Fırında kremalı patatesli tavuk yemeği için öncelikli olarak tavuklar hazırlanır. Tavuk seçimi tercihe göre değişebilir. İster tavuğun göğüs kısmı ister tavuk butu ile de hazırlanabilir. Tavuk pirzola tercih edilmesinin en büyük sebebi tavuğun bu bölümünün daha sulu ve daha lezzetli olmasıdır. Tavuklar duru su ile iyice yıkanır. Yıkanan tavukların sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletilir.
Diğer bir yandan patateslerin ve havuçların kabukları soyulur. Her ikisi de parmak kalınlığında ve halka şeklinde doğranır. Dilimlenen patatesler ve havuçlar iyice yıkandıktan sonra süzülmeleri için bir kenara alınır. Karıştırma kabına krema, salça, yoğurt, sıvı yağ ve tüm baharatlar eklenir. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır ve karıştırma kabına ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra tavuklar da karıştırma kabına eklenerek iyice harmanlanır. Vaktiniz varsa tavukların harçlanmış şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletilebilir. Böylece tavuklar hazırlanan karışıma iyice yedirilmiş olacak ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Fırında kremalı patatesli tavuk hazırlanışına geçmeden fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmalıdır. Tercihe göre fırın tepsisi ya da dikdörtgen şekilli borcam kullanılabilir. Fakat borcam kullanımı malzemelerin dizilişi ve rahat pişmesi açısından bu yemek için daha uygundur. Borcamın tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır. Patatesler tuz ile harmanlandıktan sonra balık sırtı şeklinde borcamın tabanına dikkatlice dizilir. Patateslerin üzerine havuçlar dizilir. Havuçların da üzerine tavuklar yerleştirilir. Kalan kremalı harç da patateslerin ve tavukların üzerine döküldükten sonra yemek pişmesi için fırına verilir. Fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirilmesi yeterlidir. Fırından çıkarılan tavuklar üzerine kaşar peyniri serpiştirilerek tekrar fırına verilir. Kaşar peynirler eriyene ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Fırında kremalı patatesli tavuk yemeğimiz fırında biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:04:39
Fırında Kremalı Patatesli Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kremalı Patatesli Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024