Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, Sağlıklı olması ve lezzetli oluşuyla fırın yemekleri çok tercih edilmektedir. Ayrıca fırın yemeği yapmak daha pratik ve kolaydır. Fırın yemekleri arasında en sık tercih edilen ise tavuk yemekleridir. Fırında tavuk lezzetiyle sofralara süslemektedir. Sık tercih edilmesi ile fırında tavuk çeşitleri de artmıştır. Sebzeli, sade ve özel soslarla yapıldığı gibi fırında mantarlı tavuk da çok sık tercih edilmektedir.
Özellikle mantar severler için eşsiz bir tarif olan fırında mantarlı tavuk çok sık tercih edilmektedir. Pratik yapılışı ile ev hanımları tarafından çok sık tercih edilen fırında mantarlı tavuk yapılışı şu şekildedir;

Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri

  • 1 kilogram mantar
  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 3 adet orta boy yemeklik biber
  • 2 adet yemeklik orta boy soğan
  • 3 adet orta boy yemeklik domates
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir miktar sıvı yağ

Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Fırında mantarlı tavuk yapımına ilk öncelikle mantarlı temizleyerek işe başlayın. Mantarlı temizlemek ilk önce orta boy bir kabın içine su koyun. Daha sonra suyun çerisine bir miktar tuz atın ve mantarları bu hazırladığınız suyun içine koyun. Bu şekilde yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Daha sonra mantarları suyun içinden çıkartın ve temiz sudan geçirin.
Daha sonra suyunu almak yanı kurutmak için bir havlu ya da bezin üstüne koyun ve suyunu çekmesini sağlayın. Mantarlar suyunu çekerken tavuk göğsünü hazırlamaya başlayın. Tavuk göğsünü yıkayın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerinde tavukları küp-küp olacak şekilde orta boy doğrayın. Tavukları doğradıktan sonra bir kaba alın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerini temizleyin. Temizledikten sonra kuruyan mantarları doğrayın. Mantarları da çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Çünkü mantarlar pişince küçülecektir. Yemeğin içinde mantarın daha diri ve büyük olmasını istiyorsanız mantarları çok küçültmeyin. Mantarı doğradıktan sonra diğer malzemeleri hazırlamayı başlayın.

Biberleri yıkadıktan sonra diğer malzemelerle eş büyüklükte olacak şekilde doğrayın. Daha sonra soğanları da küp-küp doğrayın. Son olarak domateslerin yıkayın ve kabuğunu soyup küp-küp doğrayın. Domateslerin kabuğunu rahat soyabilmek istiyorsanız domatesleri doğramaya başlamadan bir yarım saat önceden sıcak suyun içine koyun. Yarım saat sıcak suyun içinde beklettikten sonra kabuklar çok rahat bir şekilde soyulacaktır. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra hazırladığınız malzemeleri fırın tepsisine alın. Daha sonra ayrı bir kabın içine yağ, salça, tuz ve diğer baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Salça iyice ezilsin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı malzemelerin üzerine ilave edin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peynirini ilave ettikten sonra tekrar fırına sürün. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:49:16
Fırında Mantarlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Mantarlı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Mantarlı Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024