Fırında Pilavlı Tavuk

Fırında Pilavlı Tavuk, fırında yaptığımız o muhteşem lezzet pilavlı tavuk genel olarak yılbaşı günlerinde masamızı süsleyen ve damaklarımızda tadını bırakan bir tat. Bu tarifimize gelirsek bu sene de yeni yılda soframızın ana yemeği olarak masamızda yerini alacak. Kişinin kendi damak zevkine göre değiştirebileceği için sonuç kişinin damak tadına göre de güzelleşir.
Bu tarifle hem pilavı çok leziz hem de tavuğu tam kıvamında pişmiş olacaktır ve malzemelerinin bu kadar kalabalık görünmesine rağmen yapımı buna karşılık oldukça kolaydır. Bu tariften sonra muhtemelen sık sık masalarımızı süsleyecek bir lezzet olacaktır.

Fırında Pilavlı Tavuk İçin Malzemeleri

  • 1 Adet bütün tavuk
  • 1 Adet limon
  • 1 Adet fırın torbası
  • Tuz

Tavuğu Marine için

  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 1 Çay kaşığı biberiye
  • 1 Çay kaşığı fesleğen

İç Pilav için

  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 Su bardağı tavuk suyu
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 Adet soğan
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı yeni bahar
  • 1 Çay kaşığı nane
  • 1/2 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü (Sıcak suda bekletilmiş)
  • 1 Yemek kaşığı çam fıstığı
  • Tuz
Garnitürü için
  • 2 Adet havuç
  • 2 Adet patates
  • Arpacık soğan
Fırında Tavuğun Nasıl Yapılır?

Fırında pilavlı tavuğun hazırlanışında bir gece önceden bütün tavuğumuzu limon ve tuz ile iyice ovuyoruz.
Tavuğumuz yarım saat bu şekilde beklerken bizde vakit kaybetmeyip sosunu hazırlamak için tüm malzemeyi güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Hazırladığımız marine sos ile tavuğumuzu güzelce marine ediyoruz. Bir gece süre ile buz dolabında bekletiyoruz. Tavuğumuzu fırına atmadan önce pilavımızı pişiriyoruz.

İç Pilavın Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç pilavını hazırlamak için pilav için ayırdığımız pirinç öncelikle bir kaba alınır ve 20 dakika kadar bol tuzlu sıcak suda bekletilir. Bu işlem pirinçlerin daha da fazla beyazlaşmasını sağlar. Bu işlemden sonra pirinç bol su ile yıkanır ve pişirme işlemine geçilir. Öncelikle pilavı pişireceğimiz tencereye biraz zeytinyağı ölçekteki gibi de tereyağı eklenir. Hem tereyağı hem de sıvı yağı aynı anda kullanmayı seviyorum çünkü tereyağının tadı ve sıvı yağın verdiği parlaklık hoşuma gidiyor. Yağ iyice kızdıktan sonra ince ince doğradığımız soğanlarımızı tavaya atıp pişiriyoruz. Soğanlarımız her tarifte olduğu gibi burada da pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra çam fıstığı ve dolmalık fıstığımızı ekliyoruz. Daha sonra pirinçleri ve baharatlarımızı da ekleyip sürekli karıştırıp pirinçleri iyice kavuruyoruz. Bu kavurma işlemi bize pilavın tane tane olmasında yardımcı olacaktır. Üzerine tuzunu ve suda bekletilmiş kuş üzümlerini ekleyerek tarifimize devam ediyoruz. Son olarak tavuk suyunu üzerini geçinceye kadar ekleyip tarifimizi karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Burada baharatları ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pilavınız tüm suyunu çektiğinde biraz diri olmalı çünkü tavuğun içerisinde de tavuk suyuyla pişeceği için çok pişirirseniz lapa olabilir.

Fırında İç Pilavlı Tavuğun Nasıl Yapılır?

Pilavımızı pişirdikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz. Pilavımız soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla marine edilmiş tavuğun içini dolduruyoruz. İyice içini doldurduktan sonra tavuğun açık olan kısmını steril iğne iplik yardımıyla dikiyoruz. Daha sonra içini un ile az miktarda marine ettiğimiz fırın poşetinin içine tavuğumuzu yerleştirip ağzını iyice kapatıyoruz. Fırın poşetine çatal ya da kürdan yardımı ile birkaç delik açıyoruz. 200 dereceye ayarlanmış fırına tavuğumuzu koyduktan sonra 1,5-2 saat kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Garnitürün Nasıl Yapılır?

Garnitürün hazırlanışı için öncelikle havucumuzu patatesimizi ve arpacık soğanını ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemelerimizi hazırladığımız tavamızda yağımızı ekleyip kavuruyoruz. Malzemelerimizi çok öldürmeden ocaktan alıyoruz.

Servis, servis kısmı için pilavı biraz fazla pişirdim. Bunun yanı sıra içine koyduğumuz pilavdan arta kalan pilava ise biraz da su ekleyip tam pişmesini sağlayabilirsiniz. Tavuğu fırından çıkardıktan sonra servis kabınıza yerleştirip etrafına yani servis tabağının kenarına pişirdiğiniz pilavı da koyarak üzerine garnitürü ekleyip servis edebilirsiniz.
20.01.2024 18:03:14
Fırında Pilavlı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Pilavlı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Pilavlı Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024