Fırında Poşet Tavuk

Fırında poşet tavuk, Bir çoğumuzun kırmızı etten daha çok sevdiği bir lezzettir tavuk. Tavuğun birçok pişirim şekli vardır fakat bunların içerisinde en pratik olanı fırında poşet tavuktur. Dilersek parça tavuk, dilersek but, dilersek de bütün tavuk hazırlayıp pişirim poşetinde fırına verip pişirebiliriz. Fırında poşet tavuk pişirmek için fazla bir zahmete gerek yok fakat önemli olan sosudur iyi terbiye edip en lezzetli halde pişirebiliriz.
Poşetin içerisinde tavuk yumuşacık pişmiş ve dışı da çıtır çıtır olacaktır. Yaklaşan ramazan aylarında iyi bir iftar yemeği ve şık bir sunum olacaktır. Dilersek tavukları koyduğumuz poşetin içerisine sevdiğimiz birkaç çeşit sebze ekleyip tavuğu daha lezzetli bir hale getirebiliriz. Ayrıca fırında poşet tavuk hazırlayıp misafirlerimize keyifle ikram ettikten sonra bir de tepsiye yapışan yemek artıklarını yıkamak için uzunca bir zaman harcamaya gerek kalmayacak. Sizde hem yapımı zahmetsiz hem de lezzeti enfes olan bu yemeyi denemek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Fırında poşet tavuk için gerekli malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 5-6 adet arpacık soğan

Fırında Poşet Tavuk Sosu için

  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayrıca 1 adet fırın poşeti ve 1 yemek kaşığı un

Fırında Poşet Tavuk Nasıl Yapılır?


Öncelikle bütün bir tavuğu bol soğuk suda iyice yıkıyoruz.
Ardından suyunu süzüp iyice kuruluyoruz. Daha sonra tavuğu bir kenara alıp biz sosunu hazırlıyoruz. Sosu için derin bir kabın içerisine kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Ardından kekik, pul biber, salça, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruladığımız tavuğa sosu iyice sürüp her yerini sosla buluyoruz. Daha sonra tavuğun üzerine streç film kapatıp buz dolabında birkaç saat bekletiyoruz. Aceleniz varsa bekletmek şart değil bekleyen tavuk daha yumuşak pişecektir.

Daha sonra bir adet fırın poşetinin içerisine bir kaşık un koyup poşetin her yerine un eşit miktarda dağılmasını sağlayıp dolapta beklettiğimiz soslu tavuğu içerisine koyuyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları bütünü ile içerisine ekliyoruz. Daha sonra havuçların da kabuklarını soyup iri iri doğrayıp ekliyoruz. Son olarak da Kabuklarını soyduğumuz patatesleri iri elma dilimleri şeklinde doğrayıp poşetin içerisine yerleştiriyoruz. Tavuk sosundan artanı da poşetin içerisine ekleyip poşetin ağzını iyice kapatıyoruz ve tepsinin içerisine yerleştiriyoruz. Daha sonra poşetin fırında patlamaması için iğne ile birkaç delik açıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Yarım saatin sonunda poşeti bıçak ile kesip iyice açıyoruz ve 10 dakika da bu şekilde pişiriyoruz. Pişen tavuğu fırından alıp sıcak sıcak pilav ve ayran eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:04:53
Fırında Poşet Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Poşet Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Poşet Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024