Fırında Soslu Tavuk

Fırında soslu tavuk, Tavuk en çok tükettiğimiz beyaz et grubunda olan bir gıdadır. Çeşitli soslarla birçok yemeği yapılan tavuk görsel doygunluğu olan ve yapılması pratik olan yemek çeşitleri ile mutfağımızın vazgeçilmezidir. Fırında tavuk yaparken benim en çok tercih ettiğim yeri but kısımlarıdır. Hem biraz yağlı hem de tane tane duruşu lezzet ve görsellik açısından daha uygundur.
Tavuk etinde en çok kullanılan soslardır. Beşamel sos ve soya sosunu, değişik tatlar olarak tavuklarda kullanabilirsiniz ve çok farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Fırında soslu tavuk sosu için gereken malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Fırında soslu tavuk için gereken diğer malzemeler

  • 10 adet tavuk budu
  • 2 adet domates
  • 4 adet patates
  • 5 adet çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?


Fırında soslu tavuğumuzu yapmak için tavuk butlarımızı öncelikle iyice bir yıkarız. Daha sonrasında elma dilim şeklinde doğradığımız patatesleri hazırlarız. İnce kıyılmış domatesleri de hazırladıktan sonra sarımsakları ister tüm isterseniz de dilimli olarak hazırlarız. Yıkadığımız butları bir kenara kâse içerisine hazırladığımız sosun içerisine birer birer koyup iyice sosladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirir.
Bu arada fırınımızı 180 derece sıcaklıkta ayarlayıp ısınması için açarız.

Gelelim yemeğimize butların işlemi bittikten sonra fırın tepsisine dizilmiş tavukların boşluk aralarına doğradığımız elma dilimli patatesler yerleştirilir ve domateslerde fırın tepsisini eşit dağılımlı şekilde yerleştirilir. En son olarak da sarımsaklar içerisine atılır ve belirlediğimiz miktarda tuz tepsinin üzerine serpiştirilir. Tepsiye malzeme dizilişi gerçekleştirirken sonra 2 su bardağı suyumuzu tepsi üzerinde gezdirerek eşit şekilde dağılımı yapıp, butların sosunun gitmemesi için onların üzerine değdirmeden dökülür. Isınması için hazırladığımız fırına fırında soslu tavuğumuz pişmesi için sürülür. Yemeğin pişme süresi dikkate alınarak ortalama 45 dakika kadar fırında pişirilir.

Sosumuzu yapabilmek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra yapılışı için tarifi verebiliriz. Sosu hazırlarken yapmanız gereken şey bir kâse ayarlayarak belirttiğimiz malzemeleri öncelikle yağ ve salça kâse içerisinde iyice özeyene kadar karıştırmaktır. Arkasından yoğurt ve diğer baharat malzemeler eklenerek iyice karıştırılıp bir kenara hazır halde konur. Artık yemeğimiz servis için hazırdır. Yanına cacık ya da ayran yaparak pirinç pilavı ile servis yapabileceğiniz hatta misafirlere ikram edebileceğiniz enfes bir tavuk yemeğimiz olur. Afiyetle.
19.01.2024 21:43:30
Fırında Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Soslu Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Soslu Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024