Fırında Tavuk İncik
Fırında Tavuk İncik, Ülkemizde ana öğün olarak tüketilen fırında tavuk incik oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Özellikle misafirlerinize ikram edeceğiniz bu yemek oldukça pratik hazırlanabilecek bir yemek türüdür. Kalori bakımından oldukça yüksek olan bu besin sıcak olarak tüketildiği taktirde ağızlarda ayrı bir tat oluşturmaktadır. Özellikle yaz aylarında yapılan bu yemek hazırlanışının kolay oluşu ve ekonomik olarak yapılan bu lezzetin yapılması oldukça kolay ve bir o kadar pratiktir.
Bugün sizlerle birlikte fırında tavuk incik tarifini paylaşacağım.
Fırında Tavuk İncik Malzemeleri- 7-8 adet tavuk incik,
- 2 adet domates,
- 2 adet orta boy patates,
- 2-3 adet yeşil biber,
- 1 adet kırmızı biber,
- 2 diş rendelenmiş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- Sosu için
- 3 tatlı kaşığı salça
- Yarım bardak su,
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
Fırında Tavuk İncik Nasıl Yapılır?
Tavuk incikler doğrama tahtası üzerine alınır. Bıçak yardımı ile sosun her tarafa yayılması amacıyla 4-5 yerinden kesilir. Akabinde bir kap içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, pul biber, karabiber ve iki diş rendelenmiş sarımsak ve salça karıştırılır. Ardandan hazırlanan sos tavukların üzerine güzelce yayılarak tavukların terbiyesi sağlanır. Soslanan tavuk yaklaşık olarak 1-2 saat kadar buzdolabının alt kısmında dinlendirilir.
Arta kalan salçalı sos karışımı kenarda bekletilir. Tavuklar buzdolabında dinlenince bu defa patatesler kızartma şeklinde doğranır ve fırın tepsisine yayılır. Üzerine terbiyesi tamamlanan tavuk incikler dizilir ve en üstüne ince ince doğranan domatesler dizilir. Akabinde kırmızı ve yeşil biberler 3-4 parçaya büyük büyük doğranarak dizilir. Ardından tavuğumuzu sosladığımız salçalı karışımdan kalan sos yarım su bardağı ve zeytinyağı ile güzelce sulandırılarak. Fırın tepsisinde tavuk ve patateslerin üzerine dökülür. 180 derecelik fırın içerisine atılan tavuk incik yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirilir. Pişen tavuk incikler fırından çıkartıldıktan sonra bir tüketime bağlı olarak bir servis tabağına alınır. Üzerine bir miktar ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 11:54:27
Fırında Tavuk İncik ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|