Fırında Tavuk Izgara
Fırında Tavuk Izgara, Anadolu'da asırlardan beri yapılan fırında tavuk ızgara oldukça doyurucu bir lezzettir. Yapılışı oldukça basit olan bu lezzet, baharat ve sebzeler ile bütünleşerek ağızlarda hoş bir tat oluşturmaktadır. Özellikle çocukların severek tükettiği bu lezzetin yapılış oldukça pratiktir. Akşam yemeklerinde misafirlerinizi ağırlarken tüketeceğiniz fırında tavuk ızgara oldukça güzel ve bir o kadar da doyurucu bir tattır.
Fırında Tavuk Izgara Malzemeleri- 6-7 adet tavuk but,
- 2-3 adet patates,
- 6-7 adet yeşil biber,
Sos için- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Fırında Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir orta boy kap içerisine tavuk ızgaranın sosunu hazırlamak amacıyla kekik, pul biber, karabiber, tuz, yoğurt, salça ve sıvı yağ iyice karıştırılır. Tavuk butlar üzerinde sosu içine çekmesi amacıyla ve daha iyi pişmesi nedeniyle bıçak marifetiyle çizikler açılır. Akabinde sosa iyice bulanan tavuk butlar dinlenilmek üzere 2-3 saat buzdolabının alt kısmında bekletilir. Akabinde patatesler yuvarlar yuvarlak doğranır ve biberler yıkanır. Buzdolabında dinlenmesi tamam olan tavuk butlar bu defa tezgâh üzerinde yarım saat kadar çözülmeye bırakılır. Akabinde yakılan fırın ızgarasının üzerine dizilen tavuk but, biber ve patates dizilerek güzelce pişirilir.
Pişimi tamamlanan fırında tavuk ızgara servis tabaklarına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 23:52:09
Fırında Tavuk Izgara ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|