Fırında Tavuk Pirzola
Fırında tavuk pirzola, rahatlıkla misafirimize ikram edeceğimiz son dakikada hazırlanabilen, görünüm açısından göz dolduran fırın yemeklerimizden biridir. Evde tavuk etiniz mevcutsa, yani işinizi son dakikaya bırakmadıysanız çok kolay gibi görünen bu yemeğin bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tavuk etini mutlaka bir süre sosunda bekletiniz, eminim ki bu işlem hem elinizi yumuşatacak hem de çok daha güzel bir tat almanızı sağlayacaktır.
Fırında tavuk pirzolayı, çocukluğumdan beri çok severim. Bizim çocukluğumuzda annem çok güzel yapardı taktir edersiniz ki o zamanın tavuk etlerinin lezzeti şimdi yok annemin o zaman sos da beklettiğini de sanmıyorum ama yemeğin enfes bir tadı olurdu. Şimdi bizim yapacağımız fırında tavuk pirzolanın tarifine geçelim umarım hepiniz beğenirsiniz.
Fırında Tavuk Pirzola Malzemeleri- 1 kg tavuk pirzola
- 4 adet orta boy patates
- 4 adet orta boy domates
- 3 adet Yeşil biber (Tercihe göre kırmızı biberde kullanılabilir.)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 ya da 2 kaşık kadar domates salçası
- 1 ya da 2 kaşık kadar acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz damak zevkinize göre ilave edilir.
Fırında Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?
Patatesleri ben genelde parmak şeklinde doğuyorum ama siz isteğinize göre yapabilirsiniz.
Örneğin küp şeklinde ya da halka da olabilir. Soğanlar halka şeklinde ince ince kıyılır ya da yarım ay şeklinde doğranabilir. Doğrama işlemi bittikten sonra, büyükçe bir kaba salçaları koyunuz, zeytinyağını da ilave ediniz, son olarak tuz ve baharatları ilave ederek hep beraber karıştırdınız ve sos haline getiriniz. Bu işlemden sonra pirzolalık tavukları da geniş bir kaba koyunuz yaptığınız sosun yarısını içine dökünüz halka şeklinde doğradığınız soğanları da içine koyarak tavuklarla iyice karıştırınız. Tavukları karıştırdıktan sonra genişçe bir Tepsiye güzelce yayınız, arkasından doğradığınız patatesleri de sosun kalanıyla karıştırarak tavukların üzerine yayarak boşaltınız.
Tepsinizin üzerine lezzeti arttırmak ve görüntüyü güzelleştirmek içinde bir iki dokunuş yapabilirsiniz, bunun içinse bütün malzemeleri koyduktan sonra, tepsimizdeki aralıklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizebiliriz. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirilir. Arzu edilirse pilavla birlikte servis edilebilir. Hepinize şimdiden Afiyet olsun.
23.01.2024 04:05:10
Fırında Tavuk Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|