Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma hem görüntüsü hem de lezzeti ile herkesin gönlünde taht kurmuş olan garnitürlü tavuk sarmayı sevdikleriniz ile paylaşmak büyük keyiftir. Tavuk kendi başına en önemli olan besin kaynağından birisidir. Ayrıca haftada bir ya da iki defa tüketilmesi kişinin sağlık açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Garnitürlü tavuk sarma oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanan yemeklerin arasında yer aldığı için, çoğunlukla çalışan hanımların kurtarıcı yemeklerinin arasında yer almaktadır.
Tek bir dokunuş ile bu mükemmel lezzeti hazırlamak ve aileniz ile nefis bir akşam yemeği yaşamayı kim istemez ki? Garnitür eşliğinde hazırlanan tavuk sarma piştikten sonra dilimlenerek servis yapıldığı için görsel olarak bir şölen sunmaktadır. Aynı zamanda damak tadınıza da oldukça uygun olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Ayrıca büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak olan yemeklerden birisidir. Özellikle içerisine konulacak olan garnitürü evde hazırlarsanız yemek çok daha lezzetli olmaktadır.

Garnitürlü Tavuk Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 6 adet tavuk göğsü
  • 1 -2 adet havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • Bir su bardağı bezelye
  • Yeterli miktarda tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kekik

Garnitürlü Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?


Öncelikle tavuk sarmanın içerisine konulacak olan garnitürü hazırlamak için bezelyeleri ufak bir tencerenin içine koyduktan sonra su ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
Daha sonra patatesin kabuklarını soyup küçük şekilde doğradıktan sonra havuçları da aynı şekilde doğrayıp ayrı bir tencerede su ekleyerek haşlıyoruz. Tavuk sarma için hazırlamış olduğumuz garnitür malzemelerinin çok fazla pişmesine gerek yoktur, çünkü fırında tavuğun arasında pişecektir. Tavuk göğüslerini alırken mutlaka inceltilmesine özen gösterilmelidir. Tavuk göğsü tezgâhın üzerine konduktan sonra üzerine ilk önce sıvı yağ sürüyoruz, daha sonra karabiber ve tuz ekleyerek lezzetlendiriyoruz. Haşlanarak hazırlanmış garnitürü karıştırdıktan sonra tavuk etinin içine koyuyoruz ve ardından rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız tavuk etinin açılmaması için üzerine bir adet kürdan batırıyoruz. Bütün tavuk etleri bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. En son fırın tepsisinin üzerine yağlı pişirme kâğıdı serelim hazırladığımız tavuk sarmaları tepsiye diziyoruz. Yeniden tavuk etlerinin üzerine sıvı yağ ile baharatları serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra pişen tavuk sarmalarını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:31:55
Garnitürlü Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Garnitürlü Tavuk Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Tavuk Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024