Öncelikle çorbamız için havuçların yıkanıp rendelenmesi gerekir. Rendelenen havuçların üzerine un ve yağ ilave edilerek iyice kavrulur ve içerisine yoğurdumuzu da ekleyerek bir iki karıştırmadan sonra içerisine tavuk suyu ilave edilir. Kaynamaya başlayan karışımımızın içerisine tiftiklediğimiz tavuk parçalarını da ekleyerek kaynamasını ve yoğunlaşmasını beklemeye başlarız. Son olarak çorbamızın içerisine tuzu da ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Ortala pişme süresi yaklaşık on dakika kadardır.
Havuçlu tavuk çorbamız artık servise hazır hale gelmiştir. Servis etmek istediğinizde ister maydanoz, isterseniz de dereotu kullanılarak süslenebilir.
Afiyet olsun.
Bu arada öncesinde haşlayarak hazırladığımız tavuk suyun içerisinden çıkarılır ve tifitiklenir. Diğer taraftan tavuğun haşlama suyu dökülmez ve çorba için kullanılabilir. Çorbalarımız lezzetli ve sağlıklı olsun ki çocuklarınızın gelişimi için gereken gıdaları bu yolla alabilsinler.