Kelebek tavuk yapımı için öncelikli olarak tavuklar temizlenip yıkanır. Daha sonra derin bir karıştırma kabında tavukların marine edilmesi için tüm malzemeler çırpılır. Kelebek tavuklar hazırlanan sosa bulanır. Diğer bir yandan patatesler yıkanır. Patatesler kumlarından ve çamurlarından iyice temizlenebilmesi için fırça ile fırçalanır. Kabukların temiz olduğundan emin olduktan sonra patatesler elma dilim şeklinde kesilir. Havuçların kabukları soyulur. Parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğranır. Karıştırma kabına patatesler ve havuçlar da eklenerek iyice sosa bulanması sağlanır.
Daha sonra patates ve havuçların sosuna özleşmesi ve kelebek tavukların dinlenmesi, yumuşaması için buzdolabında yaklaşık olarak 2-3 saat kadar bekletilir. Buzdolabından çıkarılan tavuk, patates ve havuçlar yağlanmış fırın tepsisine karışık bir şekilde dizilir. Bunun için tercihe göre yağlı kâğıt da kullanılabilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kelebek tavuklar patatesler ve havuçlarla birlikte servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.
Afiyet olsun.