Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, krep farklı malzemelerle hazırlanabilen ve sevilen bir yiyecektir. Tatlısıyla, tuzlusuyla her türlü malzemeyle uyum sağlar. Kahvaltıda, ara öğünlerde, akşam yemeğinde krepi zevkli bir hale getirebilirsiniz. Özellikle tavukla hazırlandığında, harika bir öğün haline gelir. Bunu konuklarınız için ana yemek olarak bile sunabilirsiniz.
Ramazan'da yaklaşıyor, krepli tavuk sarma iftar ve sahur sofralarında yerini alacaktır. Oldukça doyurucu olduğundan, zevkle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Besin değeri bakımından da hiç tereddütünüz olmasın. Krepin malzemeleri, tavuğun kendisi protein ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin. Dilerseniz hiç beklemeden krepli tavuk sarma tarifini birlikte hazırlayalım. Herkese kolay gelsin.

Krepli tavuk sarma için gerekli malzemeler


Krep malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Uygun miktarda un
  • Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
  • Üzerine koymak için kaşar peyniri rendesi

Tavuk harcı malzemeleri

  • 500 gram kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krepli tavuk sarma nasıl yapılır?

Öncelikle tarifin tavuklu harcını hazırlayalım. Tavuk göğüs etini kuşbaşı şekilde doğrayalım. Bunu bir tavanın içinde az yağla pişirmeye başlayalım. Biraz kavrulduğu zaman içine ince doğranmış soğan ve biberi ilave edelim.
Tuz ve karabiberini atarak lezzetlendirdiğimiz tavuklu harcı, pişene kadar ocakta tutalım. Arzu ederseniz kırmızı pul biberde ilave edebilirsiniz. Daha sonra harcı ocaktan alarak bekletin.

Şimdi krepleri hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir kâsenin içinde yumurtaları çırpalım. Buna sütü ve biraz sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unu azar azar ilave edelim. Un ölçüsünü vermedik. Çoğumuz krep kıvamını bilir. Biraz sulu kıvamda olacak, ancak kendine göre yoğunluğu da bulunacak. İçine biraz da tuz ilave edince krep hamuru hazır olacak.

Artık krep tavasını ocağa alabiliriz. Hafifçe içini yağlayalım ve tavayı kızdıralım. Krep hamurundan kepçeyle içine koyarak, tavayı hafifçe sallayalım. Kreplerin önünü ve arkasını pişirelim. Daha sonra kreplerin arasında hazırladığımız tavuklu harcı koyalım. Krepleri düzgün bir şekilde saralım. Sarma işlemini krepler açılmayacak şekilde yapalım. Bunları yağladığımız fırın tepsisine sıralayalım. Her birinin üzerine biraz kaşar peyniri serpelim. Fırınımız 180 derecede ısındığında, kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak krepli tavuk sarma yemeğini konuklarımıza ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:36:06
Krepli Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krepli Tavuk Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Krepli Tavuk Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024