Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, krep farklı malzemelerle hazırlanabilen ve sevilen bir yiyecektir. Tatlısıyla, tuzlusuyla her türlü malzemeyle uyum sağlar. Kahvaltıda, ara öğünlerde, akşam yemeğinde krepi zevkli bir hale getirebilirsiniz. Özellikle tavukla hazırlandığında, harika bir öğün haline gelir. Bunu konuklarınız için ana yemek olarak bile sunabilirsiniz.
Ramazan'da yaklaşıyor, krepli tavuk sarma iftar ve sahur sofralarında yerini alacaktır. Oldukça doyurucu olduğundan, zevkle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Besin değeri bakımından da hiç tereddütünüz olmasın. Krepin malzemeleri, tavuğun kendisi protein ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin. Dilerseniz hiç beklemeden krepli tavuk sarma tarifini birlikte hazırlayalım. Herkese kolay gelsin.
Krepli tavuk sarma için gerekli malzemeler
Krep malzemeleri- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Uygun miktarda un
- Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
- Üzerine koymak için kaşar peyniri rendesi
Tavuk harcı malzemeleri- 500 gram kemiksiz tavuk göğüs eti
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krepli tavuk sarma nasıl yapılır?
Öncelikle tarifin tavuklu harcını hazırlayalım. Tavuk göğüs etini kuşbaşı şekilde doğrayalım. Bunu bir tavanın içinde az yağla pişirmeye başlayalım. Biraz kavrulduğu zaman içine ince doğranmış soğan ve biberi ilave edelim.
Tuz ve karabiberini atarak lezzetlendirdiğimiz tavuklu harcı, pişene kadar ocakta tutalım. Arzu ederseniz kırmızı pul biberde ilave edebilirsiniz. Daha sonra harcı ocaktan alarak bekletin.
Şimdi krepleri hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir kâsenin içinde yumurtaları çırpalım. Buna sütü ve biraz sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unu azar azar ilave edelim. Un ölçüsünü vermedik. Çoğumuz krep kıvamını bilir. Biraz sulu kıvamda olacak, ancak kendine göre yoğunluğu da bulunacak. İçine biraz da tuz ilave edince krep hamuru hazır olacak.
Artık krep tavasını ocağa alabiliriz. Hafifçe içini yağlayalım ve tavayı kızdıralım. Krep hamurundan kepçeyle içine koyarak, tavayı hafifçe sallayalım. Kreplerin önünü ve arkasını pişirelim. Daha sonra kreplerin arasında hazırladığımız tavuklu harcı koyalım. Krepleri düzgün bir şekilde saralım. Sarma işlemini krepler açılmayacak şekilde yapalım. Bunları yağladığımız fırın tepsisine sıralayalım. Her birinin üzerine biraz kaşar peyniri serpelim. Fırınımız 180 derecede ısındığında, kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak krepli tavuk sarma yemeğini konuklarımıza ikram edebiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:36:06
Krepli Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|