Mangalda Tavuk Sosu

Mangalda Tavuk Sosu, Mangal; Türkiye'de mangal kültürü yaygın olması ve baharın gelmesiyle birlikte parklar, bahçeler, sahiller, mesire alanları mangal yapanlarla dolar. Havaların ısınmasıyla beraber piknik yapmayı sevenler vazgeçilmez tutkusu olan ve Türklerin açık havada doğayla baş başa yaptığı etkinliğin başında gelmektedir.

Mangallarla yapılan yiyeceklerin temizlik ve sağlık bilgisi konusundaki sıkıntılarını bir nebze olsun ortadan kaldırmak için mangal sevenler şu önerilere dikkat etmesi gerekmektedir.

Izgara edilen ürünün her tarafının daha hızlı, daha eşit ve daha korunaklı pişmesini sağlayın.

Izgara yaparken güvenlik dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biridir. Yakacağımız mangal, yanmaz bir zeminde rüzgâr hesap edilerek doğru konumda olmalı. Mangal yakarken giysilerimizin kolayca alev almayacak kumaştan olmasına özen göstermelisiniz. Mangal yakarken kesinlikle sıvı (Benzin, gaz yağı gibi) tutuşturucu kullanmayınız, tehlikelidir. Bu nedenle tutuşturucu küpleri ya da yeni nesil jel tutuşturucular kullanılması uygun olacaktır.

Doğru ısıtma için daha hızlı ısınan kok veya odun kömürü kullanabilir. Ancak briketler daha uzun süre yanar. Tutuşturma her durumda tutuşturma küpleri gibi özel ürünlerle yapılmalıdır. Bu sayede güvenli ve kolay yoldan kor elde edilir.

Mangal yaparken kapalı kapak ya da barbeküler kullanınız, arzu edilmeyen alevlerin veya dumanın oluşmasını önler ve bu sayede bizdeki gibi geleneksel mangallardan farklı ve sağlıklı pişmeyi garanti eder.
Özellikle orta büyüklükte ızgara ürünleri, lezzetini kaybetmeden bu sayede yumuşak ve sulu kalır.

Mangalda yapılacak ızgara ürünlerini seçmekte çok önemlidir. Kırmızı et, beyaz et, sebze gibi ürünlerin pek çok farklı lezzetini yakalayabileceğiniz mangallarda, ızgara üzerindeki yiyeceklerin kaliteli olması ve doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Izgara yaparken malzemelerin mangala yapışmaması için tavuk, balık gibi benzeri ürünlere yağ sürmeniz ızgaraya yapışmasını önleyecektir. Izgara ürününün her tarafının en iyi şekilde pişmesi için mangal sırasında sık sık çevirmeden sadece bir kez çevirmeye önem veriniz.

Mangal keyfiniz bittiğinde, mangalınızı kesinlikle su ile söndür meyiniz.

Mangallardaki paslardan kurtulmak için yüksek ısı kullanın, mangal keyfiniz sona erdikten sonra mangal ızgaralarını fırçalayın ve gerektiğinde kum benzeri temizleyiciler kullanın.

Bu tavsiyelerden sonra size kaliteli bir mangal için tavuk sosu tarifi vermek uygun olacaktır.

Mangal İçin Tavuk Sosu, Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı tavsiye edilir)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Damak zevkinize göre baharatlar. (Karabiber, pul biber, kekik ve tuz gibi).
Izgara için tavsiyemiz tavuk eti olarak, tavuk kanattır, sizler arzu ettiğiniz tavuk etini de kullanabilirsiniz. (Örnek flote, baget, pirzola gibi).

Mangalda Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?


Büyükçe derin bir kabın içerisine bütün malzemeleri dökün ve karıştırın ardından kanatları ekleyip tekrar karıştırın. Tavuk kanatlarını iyice sosa bulanmasına dikkat edin. İki saat kadar buzdolabında demlenmeye bırakın. Ardından tavukları mangalda pişirin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:31:42
Mangalda Tavuk Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mangalda Tavuk Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mangalda Tavuk Sosu"
Süper bir karışım
İrfan gelmiş . 24.07.2018

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024