Öncelikle tavuk etlerini kuş başı doğruyoruz. Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ilave ettikten sonra tavuk etini ekliyoruz. Orta ateşte tavuk etlerinin rengi dönünceye kadar tavayı sürekli sallayarak kavuruyoruz. Rengi dönünce tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.
Domateslerin kabuğunu soyup kuş başı doğruyoruz. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine atıp, ocağın altını bir miktar açıyoruz. Domatesler suyunu çekince salçayı ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarlarını ilave edip, 10 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Sarımsakları ince doğrayıp ilave ediyoruz. Daha sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip, birkaç dakika daha pişirdikten sonra 1 su bardağı suyu ilave ediyoruz. 2 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun.